5x een alternatief voor de standaard salontafel in je interieur

De salontafel is een bijna onmisbaar onderdeel geworden van je woonkamer; of je er nu veel of weinig ruimte voor hebt. Wij houden altijd wel van bijzondere items en stellen daarom een aantal alternatieven voor. Daarmee geef je een eigen draai aan de woonkamer.

Met deze voorbeelden verander jij je salontafel van een standaard exemplaar, die nauwelijks opvalt in je interieur, naar een bijzonder item waardoor je woonkamer karakter krijgt.

1. Magazines

Gooi je gelezen tijdschriften niet weg! Spaar flinke stapels bij elkaar en zet deze onder een tafelblad. Ook leuk: bind ze samen met één of meerdere riemen en klaar is je salontafel!

>> Kijk hier voor meer leuke ideeën voor je oude tijdschriften

2. Pallets

Voor een stoere touch in je kamer kun je eenvoudig een salontafel maken van oude pallets. Een stapel op de grond werkt al, maar je kunt er ook nog wieltjes onder zetten, zodat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen. Kies zelf de maat van je salontafel door je pallet eventueel nog doormidden te zagen.

Bron: DIAKRIT

3. Kisten

Ook vintage kisten zijn goed te gebruiken. Het handige hieraan is dat je er ook nog eens spullen in kwijt kunt. Een kist zorgt voor een stoer effect in je woonkamer, maar ook voor meer karakter door het vintage imago dat de kist heeft.

Bron: AMM

4. Krukjes

Heb je geen plek voor een grote tafel? Zet dan één of twee krukjes bij je zithoek neer als bijzettafel. Deze zijn vaak groot genoeg om bijvoorbeeld je kop thee op kwijt te kunnen. Maar ook door er gezellige kaarsjes of een stapel tijdschriften op te leggen maak je van je eenvoudige krukje een volwaardige salontafel.

>> Bekijk hier 6 stijlvolle én handige krukjes onder de 15 euro.

5. Poef

Heb je een mooie poef, maar zit je daar eigenlijk nooit op? Met een groot dienblad erop kan ook die zo door als salontafel. Vaak neemt dit wel weer wat extra ruimte in beslag en staat het behoorlijk massief. Dus als je een kleine woonkamer hebt kun je beter kiezen voor een van de andere voorbeelden die we hierboven gaven.

MEER LEZEN
Geen plek voor een grote salontafel? Bekijk ook de best gestylede sidetables in deze fijne inspiratieboost.