Hannah Westra
Hannah Westra Tips 29 september 2015

5x dingen waar je op moet letten bij het kopen van meubels voor een huurhuis

Wonen in een huurhuis kan vervelend zijn, maar is tegelijkertijd ook best handig. Zo is het bijvoorbeeld ideaal als je wilt uittesten of een woonplaats bij je past, hoef je meestal minder te verbouwen dan bij een koophuis en kun je makkelijker verhuizen als iets niet bevalt. Om die laatste reden – en omdat verhuizen meestal best veel gedoe met zich meebrengt – is het wel handig om als huurder rekening te houden met de meubels die je koopt. Zo voorkom je dat je telkens moet investeren in nieuwe meubels omdat het misschien niet past in een ander huis.

Om je een beetje op weg te helpen, geven we vijf handige tips voor het uitzoeken van de geschikte meubels. Wil je zeker weten dat iets in huis past? Met dit stappenplan kan het bijna niet meer mis gaan.

1. Ga voor kwaliteit

Voordelige meubels zijn fijn voor de portemonnee en zien er vaak niet eens heel slecht uit aan de buitenkant. Maar als iets vanbinnen kwalitatief gezien slecht is, heb je er uiteindelijk weinig aan. Goedkoop blijft duurkoop. Je kunt beter kiezen voor een iets duurder tijdloos interieur. Doe dus eerst onderzoek naar de binnenkant van het meubel. Zo voorkom je dat iets snel kapot gaat tijdens het verhuizen. Wil je wel kwaliteit, maar niet veel uitgeven? Tweedehands is dé oplossing. Check ook dan voor – zover mogelijk – of de binnenkant nog intact is.

2. Kies demonteerbare meubels

Meubels die je uit elkaar kunt halen zijn ideaal als je vaker van huis wisselt. Ze passen sowieso door een trapgat of deur naar binnen en maken ook het vervoeren een stuk makkelijker. Overweeg wel meubelstukken die deels in elkaar kunnen blijven, want niemand heeft zin om na een lange dag verhuizen ook nog elk schroefje op de juiste plek terug te schroeven.

3. Ga voor materiaal dat tegen een stootje kan

Weet je bij voorbaat al dat je vaak verhuist? Koop dan alleen meubels van stevige materialen, die tegen een stootje kunnen. Soms wordt materiaal zelfs mooier als het gebruikt is, zoals leer en bepaalde soorten hout. Houd je van verandering? Kies dan voor materiaal dat je makkelijk kunt schuren en verven. Zeker als je van kleur houdt en in een appartement terechtkomt waar je de muren niet mag verven, kan dit een handige en leuke manier zijn om kleur toe te voegen.

4. Zorg voor makkelijk te reinigen bekleding

Hoop je meubels heel lang te kunnen gebruiken? Kies dan voor meubels met bekleding, die je makkelijk kunt schoonmaken. Met deze gouden tips verwijder je bijvoorbeeld vrij simpel vlekken van je bank. Controleer daarnaast of je de bekleding van het meubel af kunt halen om te wassen. Dit is natuurlijk ook handig als je een bank opnieuw wilt stofferen. Zijn de kussens van de bank niet meer mooi? Zo geef je jouw ingezakte bank weer vorm.

Bron: Westelm

5. Kies bij voorkeur meubels met extra bergruimte

Hier hoef je echt geen rekening mee te houden bij elk mogelijke meubelstuk dat je wilt kopen, maar extra bergruimte komt bijna altijd wel van pas. Kies dus voor een aantal meubels met verborgen plekjes om dingen in op te bergen. Super handig als je ooit extra ruimte nodig hebt of in een nieuw huis bijvoorbeeld geen planken op mag hangen. Met deze styling tips overwin je trouwens alle struggles van het wonen in een huurhuis.

Meer handige tips?

Reageer op artikel:
5x dingen waar je op moet letten bij het kopen van meubels voor een huurhuis
Sluiten