Renée Leeuw
Renée Leeuw Shopping 4 dec 2015

5x de leukste webshops van deze week

Elke week zetten we vijf van de leukste webshops voor je op een rijtje. Zo hoef je de deur niet meer uit om de tofste meubels en (woon)accessoires in huis te halen.

Benieuwd naar meer online shops? Vorige week tipten we deze vijf webshops.

1. Hotel Magique | De Amsterdamse illustrator Milou Neelen – die je misschien wel kent van haar werk voor o.a. ELLE en Love Stories Intimates – lanceerde afgelopen week haar webshop, Hotel Magique. Hier verkoopt zij haar prachtige ontwerpen, waaronder té leuke postcards en prints, maar ook exclusievere items. Bijvoorbeeld de Golden Boys serie: handgeschilderde kunstwerken op Japans momi papier. Hiervan zijn er maar zeventien beschikbaar. Onze favoriet? De speciale speelkaarten (we zijn dol op spelletjes) en de appel print.

2. Hofje van Kieka | Kika Bosman heeft een liefde voor typografie, grafische vormgeving, Rococo, Romantiek en Franse geschiedenis. Dat zien we dan ook duidelijk aan de producten in haar webshop, die ze allemaal zelf maakt. De kaarten, posters, prints en andere items zijn dus allemaal uniek. Daar houden we van.

3. Swirlamp | De Swirlamp is een ontwerp van de Deense Holger Strøm (1973). Een aantal jaar geleden verliep het patent op dit design en toen besloten de oprichters van deze webshop dat zij deze lamp prima konden laten maken en verkopen voor een redelijke prijs. In de webshop vind je naast de Swirlamp in verschillende kleuren ook andere lichtbronnen en snoeren.

4. De Zussen van Zelf | Dit is de winkel van de zussen Miranda en Patricia. In hun winkel verkopen zij zelfgemaakte meubels en accessoires voor in huis. Miranda maakt de illustraties, Patricia is verantwoordelijk voor de betonnen en botanische items. Verder is er nog meubelmaker Arjen en Marlies, die de zachte kussens maakt. Kortom, een creatief team voor een webshop met unieke zelfgemaakte producten.

5. De Vreugde Design & Collectables | Jan Willem en Soraya openden een kleine shop in de Jordaan, waar zij hun verzameling mid-century design en kunst verkochten. Als je in de Jordaan zit, weet je dat je veel bezoek krijgt en een paar jaar later openden zij dan ook op een tweede locatie in een pakhuis (Wilnis) net buiten Amsterdam. Nu is de oude winkel in de Jordaan een gallery, waar zij een selectie van unieke designs van onder andere Gerrit Rietveld tentoonstellen. Je kunt zowel de Galerie Gaudium als het pakhuis Wilnis bezoeken en uiteraard ook online een kijkje nemen!

Volgende week zetten we weer vijf leuke webshops in het zonnetje, maar voor nu: veel plezier met shoppen!

Reageer op artikel:
5x de leukste webshops van deze week
Sluiten