Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Design 31 dec 2015

5x de allerleukste objecten voor huisdieren van 2015

We naderen het einde van 2015 en dat betekent dat het voor ons tijd is om de balans op te maken. We hebben het afgelopen jaar zoveel moois gezien, waardoor de keuze soms knap lastig was. Maar het is gelukt! In aanloop van de laatste dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2015. Want wat hebben we dit jaar weer mooie, coole en unieke designs gezien! Door veel ontwerpers is er gelukkig ook aan onze huisdieren gedacht en de leukste objecten zetten we voor jou op een rijtje.

Naast toffe kattenmanden en andere objecten verzamelden we dit jaar ook heel wat tips. Bekijk hier ons artikel voor een schoon huis mét huisdieren.

Bron: AD

1. Wachtruimte voor huisdieren bij de Duitse IKEA

We beginnen meteen met onze favoriet: de wachtruimte voor huisdieren bij het IKEA filiaal in Keulen. Het gebeurde helaas nog veel te vaak dat de baasjes hun honden achterlieten in de auto, zodat ze even rustig de nieuwste collectie konden shoppen. Wij vinden dat onbegrijpelijk, maar IKEA kwam met een oplossing: een heuse wachtruimte met tapijt en een bakje water. Wat een goed initiatief!

2. Katris, een té coole krabpaal

Deze krabpaal is geinspireerd op het welbekende computerspel Tetris. Papercut Lab ontwierp dit Tetris-bouwsel, wat je kat kunt gebruiken als krabpaal. Maar als je geen huisdieren hebt en het ontwerp wel mooi vindt, kun je het object ook gebruiken als koffietafel, schoenenrek of boekenkast.

Bron: Decon

3. Een trap speciaal voor je hond

Deze te gekke trap is ontworpen door 07BEACH, speciaal voor de trouwe viervoeter die te korte pootjes heeft voor de grote-mensen-trap. Het is een goed idee en het ziet er ook nog eens mooi uit! Meer foto’s van deze handige trap kun je hier bekijken.

Bron: Meyou

4. Een kattenmand, speciaal voor een modern interieur

Deze prachtige kattenmanden zagen we ook al terug in onze favoriete crowdfundingprojecten. Maar ze zijn nu eenmaal favoriet op onze redactie! Het Franse merk Meyou vond dat het tijd werd voor een kattenmand die ook mooi past in moderne interieurs. De manden zijn er in verschillende uitvoeringen en allemaal gemaakt van mooi vilt. De manden hebben moderne vormen, en het lijkt erop dat de katten zelf ook wel fan zijn! Meer foto’s en informatie vind je in dit artikel.

Bron: Suck UK

5. Cattop, een laptop voor katten

Als je eigenaar bent van een kat, is het uiteraard niet onopgemerkt gebleven dat de laptop favoriet is onder de katten. Maar als we de nageltjes weer even hoorden krassen over het dure toetsenbord, werden we toch een beetje ongelukkig. Het Engelse bedrijf Suck UK ontwierp dé oplossing: de Cattop. Het is een laptop van karton, die je zelf in elkaar kunt zetten. Waar normaal een toetsenbord zit, is nu een handige krabmat gemaakt waar je kat ongestoord zijn of haar nageltjes in kan zetten. Ideaal toch?

Benieuwd naar meer hoogtepunten van dit jaar?

Reageer op artikel:
5x de allerleukste objecten voor huisdieren van 2015
Sluiten