Renée Leeuw
Renée Leeuw Tafels 7 okt 2014

5x alternatieve ideeën voor je koffietafel

Koffietafels zijn onmisbaar in de woonkamer. Vaak vormt een koffietafel het center van de zithoek omringd door banken, stoelen of andere meubelstukken. Je zou kunnen zeggen dat de koffietafel het hart van de living vormt.

Je stalt er je mooiste boeken of tijdschriften, decoreert met een vaas bloemen, kaarsen of andere accessoires en niet geheel onbelangrijk: op de koffietafel kun je lekkere hapjes en drankjes kwijt. Maar een koffietafel hoeft niet per se een meubelstuk te zijn dat in eerste instantie als tafel dient. Wij hebben een aantal leuke alternatieven voor de koffietafel verzameld. Enjoy!

Bron: Flickr

1. Voetjes van de vloer
Je hoort het je moeder nog zeggen: ‘Voeten van tafel!’ Met dit alternatief mogen de voetjes lekker van de vloer. Zet voor stabiliteit een dienblad op de poef zodat je daar de drankjes op kwijt kan. Dit alternatief is ook nog eens super handig als je opeens meer gasten krijgt en extra zitruimte nodig hebt. Iedereen moet dan alleen wel even zijn drankje in de hand houden natuurlijk.

2. Afrikaanse invloeden
Houd je van een bohemien stijl? Dan staat een Afrikaanse trommel perfect in jouw zithoek.

3. Koffers pakken en thuisblijven
Een vaak gespot alternatief voor de salontafel is een oude hutkoffer. Zo geef je de woonkamer een gave vintage look.

Bron: flickr
Bron: Wuyueart

4. Moeder natuur
Ben je gek op natuurlijke materialen en aardetinten? Dan past deze boomstam als koffietafel helemaal bij jouw stijl.

5. Vlonders op rolletjes
Pallets zien we steeds vaker terug in meubelstukken. Dit alternatief voor de koffietafel maak je heel gemakkelijk zelf met een oude vlonder en vier wielen, die je eronder plaatst.

Heb jij thuis een leuk alternatief voor de koffietafel? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
5x alternatieve ideeën voor je koffietafel
Sluiten