Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 30 mei 2021

5 vragen aan… Evelyne van Vleugje Eef over haar gedurfde interieur

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Deze keer: Evelyne Hytha van ‘Vleugje Eef’ over haar persoonlijke en gedurfde interieur

Evelyne Hytha deelt op Instagram onder de naam @vleugje.eef haar unieke interieur en onlangs is ze begonnen als interieurstyliste. Je kan ook een kijkje nemen op haar website vleugjeeef.com

5 vragen aan: Evelyne van een Vleugje Eef

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Ik vind dit altijd een moeilijke vraag. Ik houd van stoer, industrieel, rust (maar absoluut geen minimalisme), mixmatch, hout, van doorleefd en van groen. Ik wil mijn interieur niet vastpinnen aan een bepaalde stroming want ik vind zoveel mooi.

Een persoonlijk vloeiend interieur vind ik heel belangrijk. Er moet een eigen stempel op, vandaar de naam: Vleugje Eef.

In het interieur van Lindie en Stefan staat de trendkleur roestbruin centraal

Wat zijn jouw ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Eigenlijk overal. Kwantum en Karwei zijn dicht in de buurt en dat zijn dus winkels die ik vaak bezoek. Ik vind hun collectie woonaccessoires geweldig en ook niet te duur. Loods5 vind ik fijn omdat ze veel merken hebben.

Verder is Marktplaats een favoriet voor meubels aangezien ik van oud en doorleefd houd. Natuurlijk zijn de webwinkels van Instagrammers niet te missen voor aparte of handgemaakte accessoires.

Maar alles wat we zelf kunnen maken doen we zelf of ik verander items door het te verven. De stalen constructie van de overkapping heb ik verzonnen en is gemaakt door een vriend van ons. Ik houd niet zo van standaard.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Dat is mijn oude werkbank tussen de keuken woonkamer. Ik kocht hem op Marktplaats toen we nog midden in de verbouwing zaten met ons nieuwe huis en zette hem tijdelijk onder de overkapping van het oude huis.

Mijn man zag het allemaal niet zitten en andere mensen vroegen altijd of ik hem nog ging schuren, vanwege de verfvlekken en dergelijke. Dat is niet gebeurd. IK vind het een heerlijk statement in huis.

Toch denk ik er de laatste tijd over om hem buiten te plaatsen als buitenkeuken. Mijn man vind het nog niet zo’n goed idee. Het vergt dus nog wat overredingskracht.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Ach als je zo vaak verandert gaat er regelmatig iets mis. Zo was ik helemaal verliefd op de witte interieurs op Instagram en besloot ik ons nieuwe huis zo licht mogelijk te houden.

Ik besloot een lichte bank te kopen en de muren wit te laten met één lichte, grijze groentint op sommige muren. Maar als je lichtinval koel is zoals in ons huis, dan voelt het gewoon kil en koud aan. Na een maand besloot heb ik donkere en warme tinten toegevoegd.

Deze “fouten” helpen me in de toekomst en in mijn werk als interieurstylist. Beter bij mij dan bij een klant toch?

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van Vleugje Eef leren?

Kleur, verf en durf! Ik doe heel veel met vlakken op de muren. Het is makkelijk, een snelle verandering en als het niet mooi is kan je het zó opnieuw verven. Ik vind dat mensen meer lef in hun interieur moeten tonen.

Veel klanten van mij vragen voor een kleur op hun witte muur en de volgende zin is altijd: ‘Maar het moet niet te donker worden.” Tussen wit en zwart zitten wel 1001 shades of grey!

Tussen wit en groen zitten dan weer 1001 shades of groen, ga zo maar door. Met neutrale kleuren in je meubels en vloer kun je eigenlijk alles wat betreft kleur op je muren. Bevalt het niet is het ook zó weer een andere kleur. 😊

Gedurfd – zou jij voor deze lichtblauwe keuken durven gaan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Evelyne van Vleugje Eef over haar gedurfde interieur
Sluiten