Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 8 nov 2020

5 vragen aan… interieurblogger Sabine over haar “vintagechic” interieur

In de gloednieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Sabine, die met haar kleurrijke interieur, bijpassende outfits én hond Charlie op Instagram furore maakt.

Online kan je Sabine volgen op Instagram (@styledbysabine) en uiteraard via haar eigen website. Met haar kleurrijke interieur en liefde voor porseleinen hondenbeelden vallen Sabine’s foto’s enorm op, dus tijd om haar wat vragen te stellen.

5 vragen aan Styled by Sabine

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Hahaha, dit is wel echt de moeilijkste vraag van allemaal. Uhm… is “vintagechic” een stijl? Ik ben dol op alles dat oud is. Items met een verhaal, die al tientallen jaren oud zijn, spreken me gewoon het meest aan.

Ik houd van de stijl, de details en van het combineren van unieke items. Ik word blij van al m’n oude spulletjes en het zoeken naar schatten is echt m’n grootste hobby. Ons interieur is dus een soort tentoonstelling van alle dingen die ik mooi vind. Veel roze, goud, planten, vintage vloerkleden en de wanden behang ik met oude schilderijtjes en andere snuisterijen.

Wat zijn jouw go to adressen waar je altijd slaagt?

De kringloopwinkel! Ik weet niet wat het is, maar ik loop zelden met lege handen naar buiten en weet er altijd wel weer een pareltje uit te vissen. Ik denk dat driekwart van ons huis uit de kringloop komt. Ik vind kringloopshoppen ook by far het leukste om te doen en ik ga zelden naar een “gewone” winkel.

Mijn tip is daarbij de kringloop app downloaden op je telefoon. Hierin vind je een heleboel kringloopwinkels, kun je selecteren op locatie en afstand én reviews lezen van andere klanten.

Verder slaag ik goed bij vintagewinkels, zoals Fortune Flea in Amsterdam. Je kunt me daarnaast ook geregeld op (rommel)markten vinden, maar ook online scoor ik graag tweedehands items voor ons interieur.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

M’n vintage porseleinen tijger beeld. Ik heb nog meer beelden, maar dit was het eerste vintage dierenbeeld dat ik kocht en ik vind hem nog steeds fantastisch. Hij heeft al flink wat moeten doorstaan, want m’n schoonmaker had hem per ongeluk omgestoten tijdens het stofzuigen…

Ik zat boven en hoorde een knal, waarop m’n schoonmaker naar me toe kwam en zei “a disaster has happened…” Het was inderdaad een behoorlijke “disaster”, want m’n arme tijger lag gebroken in vele stukken op de grond. Dat was even slikken, maar ik vond het ook zielig voor m’n schoonmaker, die zich enorm schuldig voelde.

Met veel precisie heb ik de tijger weer in elkaar gelijmd en inmiddels zie je er aan de voorkant niks meer van. Hij staat dus weer lekker te pronken in huis, maar is wel enkele littekens rijker.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Ik wilde een nieuw kleurtje op de muren in de woonkamer. Bij muur 1 dacht ik “goh dit is niet helemaal wat ik in gedachten had”, maar ik zette stug door en verfde bijna alle muren in die kleur. Twee dagen later heb ik dus alles weer overgeverfd…

Dat schrikt me overigens niet af om een muurtje te verven hoor! Ik vind verven erg leuk, en ik vind het zo tof hoe een nieuwe kleur op de wanden kan zorgen voor een totaal nieuwe sfeer. Ik verf nog steeds graag en probeer graag wat uit.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

More = more! Ik ben niet zo van dat hele minimalistische en vind dat een huis vooral gezellig en knus moet zijn. Durf met kleur, materialen en prints en vergeet ook zeker de planten niet. Die zijn niet alleen heel mooi, maar ook gezond. Verf de muren lekker in een sfeervolle kleur, ga los met gezellige vloerkleden en vergeet de wanddecoratie niet.

Wat mij betreft zijn er in Nederland teveel “witte muren/grijze banken”-huizen en daar mag best wat verandering in komen. Oh en natuurlijk wil ik mensen ook inspireren om vaker tweedehands te shoppen voor het interieur. Er zijn zoveel mooie meubels te vinden in kringloopwinkels en op Marktplaats, dat het bijna zonde is om iets nieuws te kopen.

Benieuwd naar het vorige artikel uit deze rubriek?

Dat lees je hier: 5 vragen aan… interieurstylist Ilse over haar Scandi interieur met roze keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurblogger Sabine over haar “vintagechic” interieur
Sluiten