Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 9 mei 2021

5 vragen aan… interieurblogger Ellie over haar rustieke interieur

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij Ellie. Zij deelt haar prachtige en rustieke interieur op Instagram.

Ellie deelt op Instagram op haar account Thuisbijmij foto’s van onder andere haar interieur, maar ook DIY’s en tips over het inrichten van je huis.

5 vragen aan Ellie over haar rustieke interieur

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

“Als ik mijn interieur stijl in één woord zou moeten omschrijven dan is dat “rustig”. Ik hou van licht en ruimte, daar horen geen drukke dingetjes bij. Planten zijn voor mij onmisbaar, dit past goed in mijn rustieke interieur.”

Groene binnenkijker: dit Zweedse huis staat vol met planten

Wat zijn jouw ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

“Het laatste jaar ben ik niet in de winkels geweest, maar als ik in mijn huis rondkijk dan zie ik heel veel spullen van Kwantum en IKEA. Dat zijn toch wel de winkels waar ik het liefst kom en waar altijd wel iets is dat ik graag wil hebben.

Niet heel origineel misschien, maar deze winkels “passen” gewoon het beste bij mijn stijl.”

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

“Mijn favoriete item in huis is echt het kleine kastje dat op onze slaapkamer staat. Dit is gemaakt door de opa van mijn vader en heeft intussen al verschillende kleuren gehad. Momenteel heeft het de kleur worthy clay van Flexa, een fijn rustgevend kleurtje.

Het kastje stond voorheen in mijn ouderlijk huis op de overloop, vol met linnengoed. Nu staat het dus op onze slaapkamer en is het ook gevuld met beddengoed en handdoeken.”

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

“Of ik weleens iets in huis heb gedaan wat totaal verkeerd viel? Daar kan ik kort over zijn: ja! Laatst heb ik samen met mijn man de muur bij onze eethoek behangen. Een prachtig behang, maar al meteen toen de eerste baan erop zat wist ik het al. Dit is het niet, niet voor bij ons thuis.

Het heeft er drie weken op gezeten, en toen heb ik het er weer afgehaald. De lijmresten moesten ook weg worden gehaald met een natte spons, waardoor de onderliggende verf ook vervaagde. Dus dat muurtje heb ik uiteindelijk weer opnieuw moeten verven, maar is nu weer helemaal naar mijn zin.”

Waarom donkergroene muurverf hoog bovenaan onze wishlist staat

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

“Durf en doe! Probeer te verven en doe gek met kleuren. Wees niet bang om een behangetje uit te proberen, ook al is het buiten jouw comfort zone. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat je versteld staat van het resultaat.

Als je een beetje handig bent, maak dan je eigen projecten! Wij maakten zelf een trapkast met open deur bijvoorbeeld en we maakten van een omgedraaide kledingkast in één klap een inloopkast.”

Roomed’s kleurenguide: 6 manieren om kleur aan je interieur toe te voegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurblogger Ellie over haar rustieke interieur
Sluiten