Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 20 jun 2021

5 vragen aan… Lotty over haar droomhuis vol met kleuren en prints

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen in het romantische droomhuis vol met kleuren en prints.

Lotty deelt haar sprookjesachtige interieur op haar Instagramaccount: living_by_lotty Benieuwd hoe haar interieur eruit ziet? Scroll dan snel verder.

5 vragen aan Lotty over haar interieur vol prints en kleuren

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (En waarom?)

Is “ordelijke warboel” ook een stijl? Ik hou van verschillende stijlen en wat ik nog leuker vind, is om deze met elkaar te combineren. Kleuren, prints, materialen, vormgeving. Voor mij gaat dit organisch en verzamel ik geruisloos allerlei moois om mij heen wat uiteindelijk is uitgegroeid tot een aantrekkelijke, bijna sprookjesachtige sfeer.

In elk hoekje is wel wat te zien en wat mij betreft mag er een flinke knipoog in het interieur zitten. Het leven is soms al serieus genoeg.

Wat zijn jouw “go to” adressen waar je altijd slaagt?

Een van mijn favoriete woonwinkels is Homestock. Ik hou van de weelderigheid. Toen ik voor het eerst in die winkel kwam dacht ik; hier kan ik zo gaan wonen! Verder heb ik veel online winkels gevonden waar ik heel blij van wordt zoals bijvoorbeeld studiodewinkel.

Romantisch en dromerig: inspiratie voor een bohemian slaapkamer


Deze winkel is lekker apart en ik ben dol op behang. Dat zijn de meest fantastische sfeermakers. Rebelwalls heeft prachtige designs maar ik kan ook zo bij de hornbach op een pareltje stuiten.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Ik heb ondertussen door de jaren heen heel wat leuke en mooie eyecatchers verzameld. Ik koop best graag wat nieuws maar ik kan ook echt jaren van iets blijven genieten.

Mijn laatste aanwinst zal vermoedelijk ook nooit meer mijn interieur verlaten namelijk mijn Hiding Rabbit lamp van Werner Voss. Mijn voorliefde voor het verhaal van Alice in Wonderland is de aanstichter van deze aankoop. De interpretatie van deze lamp is voor iedereen anders, dat maakt ‘m voor mij een beetje wonderlijk.

Heb je wel eens iets aan jouw huis aangepast wat totaal niet in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Mijn keuken is eigenlijk al jaren een doorn in het oog. Ik heb er al verschillende kleurtjes tegenaan gegooid maar steeds is het niet wat ik voor ogen heb.

Eigenlijk wil ik gewoon een gloednieuwe keuken (laten maken) maar dat zit er voorlopig niet in. Dan maar op de wish-list. En ach, het is helemaal niet zo erg om wat te wensen over te hebben

Even dromen: na het zien van deze foto’s wil je ook een keukeneiland

Welke interieurtip kunnen Roomed-lezers van jou leren?

Durf je interieur te laten groeien! Veel mensen willen, als ze bijvoorbeeld gaan verhuizen, zo snel mogelijk alles af hebben. Maar dat is eigenlijk zonde wat mij betreft. Door het geduld te kunnen opbrengen om schatten te zoeken of ergens tegenaan te lopen breng je eigenheid en persoonlijkheid in je huis.

Geef het de tijd, maak een mooi plan en ga er lekker mee aan de slag! Dat voorkomt impulsaankopen dus ook beter voor je portemonnee. Wat mij betreft is mijn romantische droomhuis ook nooit af. Het groeit en bloeit met mij en mijn gezin mee.

Marieke ontwierp en realiseerde haar eigen Mid-Century droomhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Lotty over haar droomhuis vol met kleuren en prints
Sluiten