Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 22 nov 2020

5 vragen aan… nét verhuisde interieur-blogger Mirjam van eengoedverhaal

In de nieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag stellen we de vijf vragen aan Mirjam Hart, die onlangs haar huis met roze voordeur achter zich liet en verhuisde naar een prachtig pand.

Mirjam heeft een interieurblog én is hartstikke actief op Instagram, waar ze een prachtige feed bijhoudt. Enne, die bank die je hierboven ziet is inmiddels omgeruild voor een roze exemplaar. Je checkt het in de foto’s hieronder.

5 vragen aan Mirjam Hart van eengoedverhaal

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Thriftedboho.

Wat zijn jouw go to adressen waar je altijd slaagt?

Ik doe regelmatig een rondje bij de kringloop bij mij om de hoek en ik kom bijna altijd wel met iets thuis. Een beeldje, een plantenpot of een fotolijstje. Ze hebben altijd wel iets leuks. En omdat het nagenoeg niets kost, neem ik het ook wel makkelijk mee.

Ook ben ik nog altijd dol op de spullen van mijn oude werkgever: Sissy Boy. Ik koop er vaak cadeautjes voor vriendinnen, maar gun mezelf af en toe ook wel iets moois. Vooral hun kussens en kleinere interieur accessoires vind ik te gek.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Oeiii, kiezen is niet mijn sterkste punt. Ik hecht me best wel snel aan spullen. Maar de groene kast in de woonkamer vind ik wel heel speciaal. Gekregen van mijn lieve oom en tante. Het is echt een prachtige kast van massief hout en zo mooi afgewerkt. Iets wat ik zelf nooit zou kunnen betalen en wat denk ik een erfstuk wordt. Ik krijg veel vragen over welke kleur de kast heeft, maar ik heb de kast zo gekregen. Boffen toch?

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Toen de monochrome trend hoogtij vierde heb ik ook een poging gedaan. Zwart witte kussentjes op de bank, een monochrome kinderkamer… Ik ging er helemaal in op. Maar voor een kleurliefhebber als ik was het totaal geen match. Ik miste gezelligheid en sfeer, dus ik voegde al snel weer kleur toe. Eerst okergele accessoires en meer plantjes. Maar inmiddels is er nog maar weinig monochrome bij ons thuis te bekennen.

Wel een goede les dat je dus echt niet met alle trends mee hoeft te doen!

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Kijk niet zozeer naar de trends, maar vooral naar waar jij blij van wordt. En weet dat je echt niet voor 1 interieurstijl hoeft te kiezen, maar gerust kunt mixen en matchen. Ik hoor nog regelmatig mensen klagen dat ze iets heel leuk vinden, maar dat dan niet vinden passen bij hun industrieel/ bohemian of landelijk interieur. Het is juist leuk om met interieurstyling je eigen regels te maken.

Ben je juist heel trendgevoelig? Gooi dan niet iedere keer je hele huis om, maar maak er een kunst van om met slechts een paar nieuwe (tweedehands) items een nieuw beeld neer te zetten. En af en toe een nieuw kleurtje op de muur of een meubel doet ook wonderen.

Meer interviews uit deze rubriek lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… nét verhuisde interieur-blogger Mirjam van eengoedverhaal
Sluiten