Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 29 mrt 2021

5 vragen aan… interieurblogger Milou over haar huis in Haarlem

In de gloednieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij Milou die in Haarlem woont.

Milou heeft haar eigen Instagram-account: _moodior, dat staat voor ‘Mood’ en ‘Interior’ waarin ze haar interieur laat zien, (shopping)tips geeft en prachtige foto’s deelt.

5 vragen aan Milou

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Mix & match. Hmm, dat zijn twee woorden. Ik kan écht niet in 1 woord omschrijven en dat is omdat ik veel stijlen combineer. Van Scandinavisch, botanisch tot urban modern of vintage. Soms ook bohemian en industrieel.

Niet uit te leggen dus, ik probeer van alles uit en het liefst gooi ik dat per dag ook weer helemaal om. Dus als iemand een suggestie heeft voor één woord, dan hoor ik het graag! 😉

Wat zijn jou ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Mijn favo adresjes zijn Loods 5, H&M Home, Casa, Xenos en Kwantum. Hier kom ik altijd met iets vandaan, zonder dat ik ergens specifiek naar op zoek was. Veel meubels en accessoires scoor ik ook tweedehands via Marktplaats of de bij een kringloopwinkel.

De jacht op mooie items voor een goede prijs is echt helemaal mijn ding. Het leukste vind ik om die items dan op te knappen, zodat ze weer als nieuw lijken en passen in mijn interieur.

Milou, je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Het item in huis waar ik het meest trots op ben is mijn marmeren salontafel, normaal gesproken is deze niet erg goedkoop, maar ik heb hem tweedehands op de kop getikt.

Het maakt mijn interieur iets chiquer en de kwaliteit is top. Daar kan ik dan helemaal blij van worden; helemaal omdat ik al super lang op zoek was naar de perfecte tafel.

All eyes on you: zó maak je een echte eyecatcher van jouw salontafel

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Een tijd geleden heb ik de muur in de eetkamer geverfd in een grijze kleur (dacht ik). In de praktijk bleek het een viezige kleur bruin te zijn waar ik nog steeds niet helemaal tevreden over ben.

Wat het nog minder mooi maakt is het feit dat de muur van grove Spachtelputz is, waardoor je nog twintig lagen kan verven, maar het dekt nooit helemaal lekker. Nu dus op zoek naar een goed alternatief! Misschien behangen, dat lost alles op!

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Ik ben een echte koopjesjager en zal ook zeker niet ontkennen dat ik veel (online) shop. Wat ik daarbij wel heel belangrijk vind is dat ik goed kijk hoe ik meubels/accessoires, die bij mij niet meer in de smaak vallen, kan hergebruiken, opknappen, doorverkopen of weggegeven.

Dat duurzame aspect geeft me een goed gevoel en helemaal als ik merk dat iemand er weer helemaal gelukkig mee is. Gooi dus nooit zomaar iets weg, ook al is het in jouw ogen niets meer waard. 🙂

5 vragen aan… Margot over haar interieur met verschillende stijlen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurblogger Milou over haar huis in Haarlem
Sluiten