Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 18 apr 2021

5 vragen aan… Melissa over haar jaren ’30 huis vol met pastelkleuren

In de nieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen in het jaren ’30 huis van Melissa.

Melissa heeft een liefde voor de vier p’s: plants, plywood, pink en preloved. Ze deelt op Instagram haar prachtige interieur onder de naam: Opdepost.

5 vragen aan… Melissa

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Ik zou gaan voor preloved-Scandinavian. Met een streepje ertussen telt als één woord toch? 😜 Ik vind de Scandinavische stijl en vibe heel fijn: mooie ontwerpen, tijdloos, sfeervol en tegelijkertijd ook rustig en clean. Maar ik hou ook heel erg van vintage spulletjes.

Ik vind het altijd lastig wanneer je iets nu écht als vintage kunt bestempelen, dus daarom zeg ik vaak preloved. Ons huis staat en hangt vol met erfstukken en Marktplaats en kringloopvondsten.

Het kleurenpalet in ons jaren ’30 huis wisselt nogal eens, maar momenteel voeren de pasteltinten de boventoon.

Wat zijn jouw ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Zoals ik aangaf staan er veel erfstukken in huis. Daar hebben we dus niet zoveel voor hoeven doen. Daarnaast vind ik heel veel dingen op Marktplaats en in de kringloopwinkel (en pre-Corona ook op rommelmarkten).

5 kringloopwinkels in Amsterdam waar we helemaal blij van worden

Ook mag ik van mezelf héél af en toe een wat duurder item aan mijn collectie toevoegen en dat koop ik dan bijvoorbeeld bij Wonenmetlef of Groen+Akker.

Een paar andere favoriete adresjes, waarvan twee hier in Rotterdam, zijn Zus en Kees, Spullen voor in je Huis en Nørd Conceptstore. En heel eerlijk vind ik het ook echt heerlijk om door de Ikea te struinen.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in jouw jaren ’30 huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Lastige vraag. Maar ik ga dan tóch voor ons Pastoe stoeltje. Die hebben we geërfd. Een heel tof design, waar ik niet op uitgekeken raak. Hij heeft jarenlang in de woonkamer gestaan zonder dat ik überhaupt wist dat het een Pastoe was.

We hebben hem na de verhuizing wel opnieuw laten bekleden. Hij was namelijk eerst knalrood, wat in ons eerste huis jaren geleden perfect paste (daar hadden we zelfs een knalrode muur). Maar toen ons interieur veranderde is het stoeltje naar de vliering verdwenen.

En dat was natuurlijk zonde. Ik heb mezelf voor de keuze gesteld: óf verkopen, óf opnieuw bekleden. En wat ben ik blij dat ik voor het laatste gegaan ben! Hij pronkt nu alweer jaren in de woonkamer en daar blijft hij voorlopig staan ook.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Echt niet in de smaak kan ik me niet meer herinneren. Maar ik heb weleens gehad dat een muurkleur toch anders uitpakte of dat ik vrij snel op een behangetje uitgekeken was. Maar in beide gevallen ging er dan gewoon snel iets nieuws overheen.

En er gaat ook weleens iets mis in de zin van dat we iets scheef hangen of een gat verkeerd hebben geboord. Je moet echt niet achter onze schilderijen kijken. Daar tref je meestal een ravage aan. 🙈

Ook zijn er dingen in huis die de mannen iets minder kunnen waarderen. Zo heb ik pas onze wc een make-over gegeven, waarna mijn oudste zoontje zei: ‘nou, ik vond het vorige mooier.’

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Dat je met weinig geld ook een tof interieur kunt creëren. Veel dingen zijn zelf te maken van restmaterialen. Zo heb ik een kunstwerk voor aan de muur gemaakt met allemaal resthout van de zolderverbouwing en een restje verf wat ik nog had staan.

Het was een uitprobeersel, maar het pakte heel goed uit. En je kunt dus ook veel parels voor weinig scoren op Marktplaats en in kringlopen. Ook daar knutsel ik soms mijn eigen dingen mee.

Zo heb ik pas een hanglamp van een paar euro door middel van een nieuw snoer en een koperen buis omgetoverd tot wandlamp en vind het nu echt een blikvanger in huis.

Zo gebruik jij pastel tinten in jouw interieur (it’s worth a shot!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Melissa over haar jaren ’30 huis vol met pastelkleuren
Sluiten