Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 27 jun 2021

5 vragen aan… Linda over haar prachtige interieur met eigen stijl

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij Linda.

Linda deelt op Instagram haar prachtige interieur op haar account: Lavielalinda.

5 vragen aan… Linda.

Klik hier
Wel toestemming gegeven maar niet getoond, herlaad de pagina.

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Ik zou mijn stijl niet in een woord kunnen omschrijven, gezien ik echt een eigen stijl heb. Maar als ik het toch iets van een naam moet geven is het wel een mix van industrieel en Bohemian/Ibiza.

Ik hou heel erg van warme en robuuste elementen en materialen, maar tegelijkertijd ook van lichte en frisse ruimtes en accessoires. Daarom probeer ik deze stijlen zoveel mogelijk te combineren.

Je ziet bij mij in huis dus veel hout, metaal en bamboe, maar ik heb ook veel luchtige en lichte accessoires en muren bijvoorbeeld. Vooral in de woonkamer komen de twee stijlen samen. Op mijn slaapkamer, de badkamer en het balkon is het meer Bohemian/Ibiza.

Wat zijn jouw ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Als je mij los zou laten in de Xenos, Intratuin, H&M Home, Loods5 of Action, kom ik altijd met veel meer naar buiten, dan ik aanvankelijk voor ogen had. Ik heb best wel een gat in mijn hand als het gaat om interieurstyling en -accessoires.

Ik kan mij er soms ook echt in verliezen. Daarin zou een partner wel handig zijn, die mij soms even terugtrekt, haha! Maar ik woon alleen met mijn kinderen en zij vinden alles leuk. Ik krijg regelmatig complimenten van ze; ‘dat staat mooi mama’, ‘oh heb je dat nieuw? leuk!’, etc.

Like: deze vorm gaan we komend jaar héél vaak in kinderkamers terug zien


Erg lief van ze natuurlijk, maar doordat ik alleen maar aanmoediging om mij heen heb verander en re-style ik regelmatig van alles. Mijn schuur is een grote opslag geworden van accessoires en ditjes en datjes, om van tijd tot tijd lekker mee te rouleren én dat ik aanvul.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Ik heb niet zozeer een favoriet item. Ik heb verschillende eye-catchers in huis. Maar waar ik nu toch wel het meest trots op ben is mijn onlangs gerenoveerde slaapkamer.

Daar heb ik ook zelf een bamboe hoofdbord gemaakt, waar ik ontzettend veel positieve reacties op heb gekregen. Ik heb het helemaal zelf bedacht, getekend en gemonteerd, met een beetje de hulp van mijn lieve paps, want dat geheel weegt behoorlijk wat, kan ik je zeggen. Ik vond het ook echt tof om te doen!

Met deze hoofdborden wordt jouw saaie bed echt een eyecatcher


Ik ben namelijk erg creatief en klus wat af en aan. Dat vind ik gewoon leuk en ontspannend. Ik probeer van alles zelf en pak gerust een klopboor, cirkelzaag of ander grofgeschut om weer wat in elkaar te flansen of monteren.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Nee, eigenlijk niet. Ik overdenk alles altijd vrij goed en ga een paar keer na, of ik iets écht wil. Met name over de grote veranderingen denk ik wel een paar keer na.

Maar wel heb ik, tot vrij recent, een roestbruin-rode muur in de woonkamer gehad, super gaaf hoor, maar hij paste uiteindelijk toch niet helemaal lekker in de stijl en sfeer dat ik wilde creëren, dus heb ik deze muur onlangs weer onder handen genomen en een lichte betonlook gegeven.

Een saaie muur maak je instant leuker met een van deze wandtapijten

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Doe waar jij je goed bij voelt. Als je iets wilt proberen, doe het dan gewoon. Als het niet bevalt, kan je het altijd weer aanpassen naar iets wat wel in de smaak valt.

Blijf wel altijd dicht bij jezelf en probeer niet teveel van andere stijlen of accounts bijvoorbeeld te kopiëren. Maak het eigen en geef er een draai aan, wat kenbaar is voor jou. Daar zijn mensen ook in geïnteresseerd.

Romantisch en dromerig: inspiratie voor een bohemian slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Linda over haar prachtige interieur met eigen stijl
Sluiten