Merve Ozturk
Merve Ozturk Binnenkijken 20 dec 2020

5 vragen aan… interieurontwerper Jessica Kuhne over haar luxe interieur

In de nieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen in het gloednieuwe huis van interieurontwerper Jessica Kuhne.

Jessica Kuhne is momenteel werkzaam voor particulieren door heel Nederland – van kleine studio tot grote villa’s. Ze geeft doordachte indeling-, kleur- en verlichtingsadvies. Daarnaast is ze in programma Wooninspiraties op Rtl4 benoemd tot interieurspecialist van Noord-Holland. Laten we snel kijken naar haar antwoorden op de 5 vragen.

5 vragen aan interieurontwerper Jessica Kuhne

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Oeh, dat is een lastige! Mijn stijl zou ik omschrijven als Warm Chique. Ik houd enorm van luxe materialen zoals Travertin en marmer. Dit in combinatie met warme materialen zoals hout, velours, wol, zijde en warme kleuren geeft een enorm mooie balans.

Natuurlijk is het niet aan iedereen besteed om natuursteen en maatwerk te betalen, maar dat wil zeker niet zeggen dat je die sfeer niet kan neerzetten.

Wat zijn jouw go to adressen waar je altijd slaagt?

Ik zal vast niet de enige zijn die deze noemt: Loods5. Hier kan ik altijd wel iets vinden wat mij aanspreekt, maar ik kan niet zeggen dat ik er altijd veel vandaan haal. Ook ben ik gek op Sissy-Boy – vaak net even anders dan anders. Voor projecten gebruik ik leveranciers zoals LE (Limited Edition), Maretti lighting, Arte, Vestingh en Farrow and Ball.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Mag ik ook het hele huis zeggen? Hihi. Ik vind het heel moeilijk om een keuze te maken omdat we net het hele huis hebben verbouwd en dus dol ben op alles! Het meest trots ben ik op mijn kantoor met maatwerk bureau: alles zit erop en eraan en daar ben ik dus een groot deel van de week te vinden om aan interieur projecten te werken.

Daarnaast ben ik ook vaak in de keuken te vinden. Vind het zo’n heerlijke plek omdat je gewoon het contact met de woonkamer houd. Geen gemiste conversaties meer voor mij.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Nope! Als ontwerper weet ik vrij goed wat ik wel en niet mooi vind staan. Natuurlijk verandert er wel eens wat in het huis en zijn we soms ergens op uitgekeken, maar een foute keuze is gelukkig nog nooit voorgekomen.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Durf te doen – ook betreft kleur. Het kan (bijna) niet verkeerd uitpakken als je een rustige basis aanhoudt en een kleurenpalet toevoegt. Zorg wel voor een balans van deze twee. Oh en als je ruimte een beetje beperkter is, kies dan voor een rechte bank met losse hocker. Ideaal als er visite is, dan schuif je deze zo aan de kant.

Als je er alsnog niet uitkomt, durf dan advies te vragen aan een professional. Geef aan waar je vastloopt. Ook met een klein advies of afspraak op locatie kan je heel ver komen.

Benieuwd naar andere antwoorden op dezelfde vragen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurontwerper Jessica Kuhne over haar luxe interieur
Sluiten