Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 18 okt 2020

5 vragen aan… interieurstylist Ilse over haar Scandi interieur met roze keuken

In de gloednieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag beginnen we met interieurstylist Ilse van Elleswijk, online beter bekend als InteriorTwin.

En ja, die naam kan je bekend voorkomen, want Ilse schrijft zo af en toe ook voor Roomed. Daarom leek het ons de perfecte gelegenheid om deze nieuwe rubriek samen af te trappen. Lees mee over Ilse’s hotspots, must know interieurtips en haar favoriete item in huis.

5 vragen aan interieurstylist Ilse

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Kleurstoerscandi. Dat is één woord toch? Ik vind het dus heel lastig om mijn interieurstijl in één woord te beschrijven, omdat ik er juist van hou verschillende woonstijlen met elkaar te combineren.

Toen wij hier 5 jaar geleden kwamen wonen was ons interieur vooral Scandinavisch. Maar stapje voor stapje werd ons huis steeds kleurrijker. En ook heb ik in de loop der jaren steeds meer stoere en industriële elementen toegevoegd. Ik hou ervan verschillende woonstijlen met elkaar te combineren, want juist dat maakt een huis persoonlijk. Daarom vind ik het ook zo moeilijk onze woonstijl in één woord te omschrijven.

Wat zijn jouw go to adressen en winkels waar je altijd slaagt?

Ik heb er een heleboel. Ik winkel graag bij bekende winkels als IKEA, Loods5, Leen Bakker, Intratuin en HEMA en bestel online regelmatig producten bij bijvoorbeeld fonQ en Wehkamp.

Dit combineer ik met accessoires van kleine ondernemers. Zo winkel ik graag op Etsy, een online platform voor creatievelingen en kom ik regelmatig via Instagram en Facebook leuke producten van kleine ondernemers tegen. Daarbij heb ik niet één favoriet, maar winkel ik overal en nergens.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Dat is onze eettafel. Gevonden via de Instagramkoopjeshoek toen we net de sleutels van ons huis hadden. Ons huis was op dat moment nog bijna casco. We hadden nog geen vloer liggen, er zat nog geen keuken in de ruimte, maar de eettafel die stond al klaar.

Hoewel de eetkamerstoelen rondom de tafel nog weleens veranderen zal ik de eettafel niet snel wegdoen. Inmiddels heeft hij wel een nieuw kleurtje. Ik verfde hem van wit naar zwart en dat geeft hem net wat meer karakter.

Lees ook: Lekker hangen: hier moet je op letten bij het kopen van een eettafel lamp

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Ons huis is mijn creatieve uitlaatklep voor mijn werk als interieurblogger en stylist. Zo verf ik regelmatig muren in een andere kleur en de ene kleur bevalt nou eenmaal beter beter dan de andere kleur. Maar het makkelijke aan het verven van een muur is dat het hooguit een middagje werk is. Bevalt het niet dan verf ik er zo weer een andere kleur overheen.

De muur in de woonkamer heeft bijvoorbeeld al 4 verschillende kleuren gehad. Elke kleur is op z’n eigen manier mooi, maar ik hou nou eenmaal van afwisselen. En een muur verven is goedkoper dan het vervangen van je meubels en accessoires, dus ik sta regelmatig met de verfkwast in mijn hand.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Stop met twijfelen en ga aan de slag! Vooral in mijn werk als interieurstylist kom ik vaak mensen tegen die twijfelen en daarom geen keuzes maken. En daardoor verandert er helemaal niks in huis. Dat vind ik persoonlijk zo zonde. Je kunt beter een verkeerde keuze maken van waaruit je weer verder kunt, dan helemaal geen keuze maken en nog steeds niet gelukkig zijn in huis.

Natuurlijk ligt dat wat ingewikkelder bij een dure bank, maar begin eens met het vervangen van een aantal accessoires of het verven van een muur. Staat het echt niet? Dan kan je het altijd weer terugbrengen naar de winkel of de muur een nieuw kleurtje geven.

Benieuwd naar de artikelen die Ilse voor Roomed schreef?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurstylist Ilse over haar Scandi interieur met roze keuken
Sluiten