5 vragen aan… Alieke en Tanja van Groenstekje over hun Scandi interieur

In de gloednieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij het Scandinavische interieur van Alieke en Tanja.

Alieke en Tanja hebben samen hun eigen Instagram-account: groen_stekje en een eigen website: groenstekje.nl. Hierop plaatsen ze foto’s van planten (houden wij van😍) en andere informatie.

5 vragen aan Alieke en Tanja over hun Scandinavische interieur

Anieke en Tanja zijn zussen en delen dezelfde passie voor interieur en planten. Nu is dat een combinatie waar wij ook erg gek op zijn (wie niet😉).

Als je jullie interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Een Scandinavische inrichting met een vleugje Boho en natuurlijke, aardse tinten. We houden niet van heftige kleuren in ons eigen interieur, daarom hebben we gekozen voor een rustige stijl.

Go Scandi: met deze 5 decoraties voor een Scandinavisch interieur zit je goed


Om onze stijl een natuurlijke uitstraling te geven hebben we veel planten in huis, zodat het rustig blijft. We hebben een lievelingsplant de Strelitzia XL. Deze maakt ons interieur helemaal af.

Wat zijn de ‘go to’ adressen waar jullie altijd slagen voor een Scandinavisch interieur?

De winkel Springstore in het plaatsje Elburg is echt geweldig. Ze verkopen namelijke veel producten van Scandinavische merken. Wat wij ook een go to adres vinden is H&M Home, ze hebben daar hele toffe accessoires.

Daarnaast is ons winkelmandje bij de Wehkamp vaak gevuld met leuke interieurspulletjes van HKLiving, Bloomingville of House Doctor.

Je moet kiezen: wat is jullie favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

We hebben meerdere items waar we blij mee zijn, maar 1 van onze favoriete items is het wandkleed in de slaapkamer. We hebben ervoor gekozen om geen hoofdbord achter het bed te plaatsen, daardoor ontstond er een kale muur achter het bed.

Kies voor een origineel hoofdbord achter je bed (of maak ‘m zelf!)


Na wat zoeken op internet kwamen we dit wandkleed tegen, we waren gelijk helemaal verliefd. We hebben aardig lang moeten wachten op het wandkleed, want bij de eerste levering was het wandkleed helaas niet goed afgewerkt.

Uiteindelijk na een aantal weken geduld hebben (wat we niet hadden…) werd het wandkleed in perfecte staat geleverd.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

De kleur op de muur in de woonkamer viel in de eerste instantie niet echt in de smaak doordat hij soms lijkt te verkleuren. Het is een zandkleurige teint. In de zomer krijgt de muur een gelige gloed. Deze kleur zit nog steeds op de muur, in de winter heb je hier niet veel last van.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jullie leren?

Maak gezellige hoekjes en probeer altijd een leuke plant erbij te zetten, planten maken het interieur namelijk echt af. Verschuif meerdere keren je meubels en kijk van welke opstelling je rustig wordt, bij twijfel gelijk weer veranderen. Blijf altijd bij jezelf!

7 vrolijke kamerplanten die fantastisch in je interieur staan

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Alieke en Tanja van Groenstekje over hun Scandi interieur
Sluiten