Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 15 nov 2020

5 vragen aan… interieurblogger Esther Olivier over haar huis met wow-effect

In de gloednieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij Esther Olivier, die samen met haar man en zoontje Matteo in een práchtig huis in Haarlem woont.

Esther werkt parttime bij een makelaardij in Amsterdam, en zo raakten we een tijdje geleden aan de praat. Wat blijkt: Esther helpt niet alleen bij de styling bij het verkopen van een huis, maar ze heeft zelf een indrukwekkend huis, interieurblog en een Instagram-account met jaloersmakende praatjes. Tijd om Esther 5 vragen te stellen.

5 vragen aan Esther Olivier van wonenbyes

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Oeh lastig.. ik heb niet echt één stijl, maar juist een mix van stijlen. Ik heb vooral gekeken naar wat past bij de desbetreffende ruimte in het huis. Zo is de beneden verdieping wat meer industrieel, omdat er een brickwall tevoorschijn kwam tijdens de verbouwing. Maar de zolderverdieping heeft een balkenplafond wat ik wit geschilderd heb en waar ik de boho sfeer weer meer vond passen.

M’n huis is dus een soort van mix van industrieel (want; gietvloer, brickwall en zwart staal), Scandinavisch (want; lichte muren, veel hout, schapenvachtjes, etc) en boho (want; ben gek op rotan en natuurlijke materialen).

Wat zijn jouw go to adressen waar je altijd slaagt?

Nee, die heb ik eigenlijk niet echt want ik shop werkelijk overal.. Kwantum, Leen Bakker, H&M Home, Loods5, en kringloopwinkels zijn favorieten.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

De rotan hangstoel is een van mijn favorieten. Al tijdens de bezichtiging van dit huis, zei ik; “de hangstoel komt daar in de hoek!” Toen was de ruimte waar de hangstoel nu hangt, nog een garage, wat we verbouwd hebben tot woonkamer/keuken. Swipe op de foto hierboven naar rechts, en je ziet hoe het er eerst uitzag.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

De enige misser die ik me kan bedenken is dat we tijdens de verbouwing totaal niet hebben nagedacht over dat we ooit wel eens een kindje zouden willen. Dan was de hal niet zo krap geweest als nu, lees; amper te doen om met je kinderwagen naar binnen te gaan…

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Probeer eenheid in je interieur te creeeren. Gebruik bijvoorbeeld niet te veel verschillende kleuren hout, maar probeer het zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Door mijn hele huis heen zie je bijvoorbeeld eiken wagonplanken en als het een andere hout soort is, dan matcht het in ieder geval wel daarbij.

Daarnaast gebruikt ik vaak zwart als accentkleur, om een licht interieur wat stoerder te maken, maar ook om eenheid aan te brengen. Probeer het maar eens.. laat 1 kleur(bijv zwart) subtiel terugkomen in elk hoekje van de ruimte.

Dezelfde vragen, hele andere antwoorden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurblogger Esther Olivier over haar huis met wow-effect
Sluiten