5 vragen aan… Demi Christensen over haar bohemien vintage interieur

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag stellen we de vijf vragen aan Demi Christensen.

Demi heeft een eigen Instagram account: Style.bydeem waar ze actief op is. Ze plaats hierop foto’s van haar prachtige vintage interieur.

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Ik vind het wel heel lastig om mijn stijl in een woord te omschrijven. Maar dan ga ik toch voor een bohemien-vintage stijl, als dat bestaat haha. Ik ben namelijk dol op vintage, frutsels en plantjes.

Wat zijn jou ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Ik woon tegenover de kringloopwinkel, wat erg gevaarlijk kan zijn voor de portemonnee. Ik kom namelijk niet vaak met lege handen thuis. Dit is dan ook echt mijn go-to tip, want hier kom je toch vaak uniekere items tegen die je nergens anders kan vinden. Of juist dat ene designstuk wat anders niet te betalen is.

Ook heb ik de laatste tijd Instagram shoppen helemaal ontdekt. Zo kan je heel gemakkelijk bij kleine ondernemers toffe items scoren.

Waarom je vintage inspiratie wilt halen uit het interieur van je grootouders

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Dit is wel een lastige keuze hoor. Ik heb namelijk behoorlijk wat dingen in huis staan waar ik echt heel erg blij mee ben. Maar als ik er dan toch iets moet kiezen dan ga ik voor het vintage bureau. Het is een echt designstuk wat ik een aantal jaar geleden voor 15 euro in de kringloop kocht (en helemaal niet nodig had).

Daarna heeft het jaren in de opslag gestaan en nu staat het eigenlijk alleen om praktische reden in huis. Het gevolg hiervan is dat het bureau in een hoek geschoven staat en nu totaal niet tot zijn recht komt in ons kleine vintage huisje. Ik kan ook niet wachten om ooit groter te gaan wonen en het dan een prominente plek in huis te geven.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Ik kan me niet herinneren dat ik echt iets heb veranderd wat ik totaal niet mooi vond. Wel moest ik wennen toen mijn vriend hier kwam wonen en een houten hertenkop meebracht.

Ik heb nog weken geprobeerd om op hem in te praten en het hert terug het bos in te sturen, dat is alleen niet gelukt zoals je kan zien. Ondertussen ben ik er aan gewend en vind ik het ook wel weer grappig.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Gewoon doen! Probeer eens een ander kleurtje op de muur, als het niet bevalt verf je er toch gewoon weer overheen. Ik ben er in de afgelopen jaren ook wel achter gekomen dat er altijd plek is voor meer. Als ik unieke (vintage) items zie waar ik opslag verliefd op ben neem ik het ook maar al te graag mee.

Bijna altijd vond ik dan toch wel weer een plekje of wisselde ik de items eens af. En als laatste tip: laat bepaalde kleuren accenten vaker terug komen in een ruimte dan kan het bijna niet mis gaan!

5 vragen aan… interieurontwerper Connie Peeman over haar prachtige inrichting

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Demi Christensen over haar bohemien vintage interieur
Sluiten