Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 7 mrt 2021

5 vragen aan… interieurontwerper Connie Peeman over haar prachtige inrichting

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Deze keer stellen we de vragen aan Connie Peeman over haar interieur met veel natuurlijke materialen.

Connie Peeman staat op Instagram bekend als interiordesisgn.nr9. Daarnaast heeft ze haar eigen website www.cj-interior.nl en bedrijf waar ze meedenkt met de woonwensen van klanten en 3D ontwerpen maakt voor kamers/woningen om mensen te helpen bij hun inrichting, hoe leuk!

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Mijn interieurstijl is eigenlijk niet in één woord te omschrijven maar wat het beste past is, Industrial Grey Chic. Zowel mijn vriend als ik houden erg van stoere en natuurlijke materialen zoals hout, staal en leer.

Om er niet een te grote mencave van te maken heb ik er zachtere materialen er aan toegevoegd. Onze velvet eettafel stoelen hebben uiteraard wel weer het industriële onderstel, gordijnen in een dikke stof met een lichte bewerking wat een warm en gezellig gevoel uitstraalt en luxe kussens op de bank!

Wat zijn jou ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Qua grotere meubels is Zitmaxx wel mijn favoriet, zowel onze eettafelbank als de zitbank komen daar beide vandaan. Voor accessoires heb ik een aantal favorieten, Wilhelmina Design, Bazenhuisje, Kwantum, Karwei, Loods5 en La Femme Amsterdam.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Dat is ons badkamermeubel! Het eikenhouten meubel (weer gemaakt van natuurlijke materialen) is gemaakt van de oude eettafel van mijn ouders.

Het leuke is dat de scheepstimmerman van mijn ouders deze speciaal voor ons heeft gemaakt. Jullie begrijpen, dit item gaat natuurlijk nooit meer weg.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Toen wij de sleutel van ons nieuwbouwhuis kregen (maart 2018) waren wij al maanden bezig met de indeling en wat voor look & feel het huis moest krijgen. De woonkamer hebben we qua kleuren heel rustig gehouden veelal grijstinten gecombineerd met zwart.

Ik had het idee om de werkkamer in huis een botanisch thema te geven.. Afgelopen kerstvakantie was ik het zo zat, door het vele thuiswerken is juist een fijne en rustgevende plek heel belangrijk.

Klaar met thuiswerken? Geef je thuiskantoor een upgrade met déze items

Dat was de vorige werkkamer alles behalve. Na de restyling heeft is de kamer één mooi sfeervol geheel. Hier hebben wederom gekozen voor natuurlijke materialen, tikkeltje boho gecombineerd met zwarte accessoires. Het is nu mijn favoriete plek van het huis.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Mocht je een nieuwbouw huis gaan kopen en je staat voor al die keuzes van het meerwerk, neem genoeg stopcontacten en lichtpunten!

Wat ook belangrijk is is durven en doen. Wij hebben in dit huis bijna alles zelf gedaan; renovlies behangen, badkamer zelf ontworpen en gemaakt, complete vliering er zelf ingezet en de eye-catcher in de woonkamer onze DIY 4 meter lange kastwand! Je kan altijd meer dan je denkt.

5 vragen aan… interieurblogger Jill Wolter over haar interieur met veel goud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Connie Peeman

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurontwerper Connie Peeman over haar prachtige inrichting
Sluiten