Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 16 mei 2021

5 vragen aan… Patricia over haar Bohemian interieur

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag kijken we binnen bij Patricia en haar prachtige bohemian interieur.

Patricia deelt op haar Instagram huisjeindrenthe haar interieur. Zij heeft een bohemian interieur en laten we daar nu nét heel erg van houden.

5 vragen aan Patrica over haar bohemian interieur

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Zo, daar begin je gelijk met een goede vraag. Als ik maar één woord mag kiezen, dan zou ik gaan voor een bohemian interieur. Echt standaard bohemian kun je ons interieur niet noemen want ik mix van alles door elkaar heen. Maar bohemian is dan toch de rode draad die er doorheen loopt.

Boho is hip: 5 tips voor een warme, moderne bohemian kinderkamer


Ik hou van het gebruik van aardse tinten, hout en rotan. Maar daarnaast vind je ook veel velvet stoffen, wol, staal en keramiek. Ik pin mij het niet op een bepaalde stijl vast aangezien ik te veel van veranderen hou.

Had je mij 2 jaar geleden bijvoorbeeld gezegd dat ik nu allemaal bruintinten in huis zou hebben, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch voelen we ons nu helemaal thuis in deze sfeer.

Wat zijn jouw ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Er zijn twee vaste winkels waar ik altijd wel iets koop. Hier in de stad is het een klein winkeltje, genaamd ‘Van Mooi tot Maf‘. Ga ik wat verder weg, dan ga ik graag naar Loods5. Daarnaast zie ik door Instagram zoveel toffe winkels voorbij komen.

Ik sla ze op in een lijstje en eens in de zoveel tijd maak ik er een dagje uit van en bezoek ik alle winkels in die omgeving. Zo weet je zeker dat je in winkels komt, die jou ook echt aanspreken. Hierdoor heb ik al heel wat prachtige winkels gezien!

9 boho items die je gewoon bij de IKEA kunt vinden

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Dan ga ik voor de radiatorombouw die we hebben gemaakt. Dit was één van onze eerste grotere DIY-projecten. Het staat inmiddels ruim een jaar en het blijft een stuk waar we echt trots op zijn. Er zitten twee deurtjes in en er is nog een kastje in verwerkt.

Het betekent voor ons inmiddels de groei die we hebben doorgemaakt. Vijf jaar geleden wisten we nog niet eens hoe we een gat moesten boren en inmiddels hebben we al zoveel klusprojecten aangepakt.

Heb je wel eens iets aan jouw bohemian interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Het gebeurt niet vaak, maar vorig jaar heeft een verfproject totaal verkeerd uitgepakt. Ik had bedacht om de muur een soort terracotta-achtig kleurtje te geven, maar in plaats daarvan werd het oranje.

Het zag er uiteindelijk best tof uit maar het was iets te veel van het goede. De muur loopt tot ruim vier meter hoogte en het was ons eerste zicht als we wakker werden. Na drie weken zat er dus alweer een andere kleur op.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Probeer van alles uit. Kijk waar je blij van wordt, maar ook naar waar je niet leuk vindt. Door dit toe te passen, krijg je uiteindelijk minder impulsaankopen.

Nog een tip; probeer iets zelf te maken of een make-over te geven. Wij waren eerst ook geen klussers maar al doende leer je. Zoveel trotser kun je dan zijn op het resultaat.

Go boho! Zo geef je jouw home office een te gekke bohemian make-over

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Patricia over haar Bohemian interieur
Sluiten