Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 21 feb 2021

5 vragen aan… Aileen Suijkerland over haar stijlvolle interieur

In de nieuwe rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag stellen we 5 vragen aan Aileen Suijkerland.

Aileen Suijkerland heeft een grote liefde voor interieur. Haar lievelingskleuren zijn blauw, groen en roze. Onder de naam ‘Interieurbylien’ plaatst ze op Instagram van alles over haar interieur – en altijd met een fijn filtertje.

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Cosy, dat is het eerste woord wat er in mij op kwam. Ik hou ervan om een warm nestje te creëren. Warme kleuren ben ik gek op maar dat in combinatie met koele kleuren is helemaal een feest. Als ik voor onze schouw zit krijg ik zeker het warme nest gevoel. Wij hebben een elektrische haard die nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Ik word daar zo gelukkig van dat ik meteen het gevoel krijg om naar de keuken toe te rennen om warme chocomel te gaan maken. Het liefst in combinatie met warme snert. Heerlijk met dit weer!

Wat zijn jou ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Ik heb een aantal winkels waar ik zo gelukkig van kan worden. Op nummer 1 staat Loods 5. Hier trek ik vaak een hele dag voor uit samen met een vriendin. Naast Loods 5 kom ik ook vaak bij de Leenbakker, Jysk, Ikea, Eijerkamp en de Trendhopper. Kleinere interieur winkels ben ik ook helemaal dol op.

Deze kom ik vaak tegen als ik op vakantie ga ik eigen land! Daar slaag ik ook altijd, al is het maar een kaars. Op internet ben ik ook erg actief met bestellen van mijn accessoires. Hier zoek ik meestal de kleine eenmanszaak op, omdat deze met liefde en zorg hun producten inpakken. Altijd een cadeautje om dit uit te pakken!

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Mijn mooiste item in huis is een Delfts blauw bord wat ik van mijn opa en oma heb gekregen. Ik was bij hun op visite en mijn oog viel op dat bord wat ze al jaren hebben hangen.

Nadat ik heb gezegd dat ik dat bord erg mooi vond, was hij al van de muur gehaald om aan mij te geven. Dit gaf mij zo’n hartverwarmend gevoel. Het bord heeft een prachtig plekje gekregen in onze keuken. Opa en oma zijn helemaal trots dat deze zo’n mooie plek heeft gekregen.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Jazeker heb ik dat. Vaak heb ik allemaal dingen in mijn hoofd hoe iets moet worden. Wij maken heel veel zelf om kosten te besparen maar ook omdat het niet te koop is. Op internet had ik een mooie houten radiator ombouw gezien wat wij graag wilden na maken. Alleen toen deze af was beviel mij de houten kleur niet.

Ik heb er een tijd niks aan gedaan omdat ik dacht dat het wel zou wennen maar helaas. Ik kon geen afstand doen van mijn perfectionisme dus heb ik deze radiator ombouw een lik verf gegeven. Hij is nu wit en past perfect in het geheel. Had ik dit dus maar eerder gedaan. Alleen je moet wel durven.

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Maak een schets van de ruimte die je wil gaan inrichten. Ik stel mijzelf altijd een aantal vragen voordat ik dingen ga aanpassen of helemaal ga veranderen.

Waar wil je de meubels hebben, wat voor sfeer wil ik neerzetten, passen de kleuren bij elkaar en waar wil ik de accessoires plaatsen. Zo voorkom ik dat het te snel druk zal worden. Ik vind veel stijlen leuk, en als ik geen plan heb wordt het snel te veel.

5 vragen aan… interieurontwerper Jessica Kuhne over haar luxe interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Aileen Suijkerland

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Aileen Suijkerland over haar stijlvolle interieur
Sluiten