Ontdek jouw woonstijl: voel jij je thuis in een minimalistisch interieur?

Ontdek jouw woonstijl: voel jij je thuis in een minimalistisch interieur?

Van Scandinavisch tot mid-century modern en van bohemian tot minimalistisch. Weet jij eigenlijk wat jouw woonstijl is? Hou je van strakke meubelen of gaat jouw hart sneller kloppen van een versleten, vintage kastje dat je op zolder bij je oma hebt gevonden? Om je een handje te helpen, gaan wij in deze reeks verschillende interieurstijlen voor jou op een rij zetten.

Zo kun je ontdekken wat het best bij jou past. Deze editie: alles over een minimalistisch interieur.

Bij Roomed worden we dagelijks geïnspireerd met de mooiste interieurs en hoewel we vaak alles willen hebben, zijn we er toch ook allemaal wel van overtuigd dat té veel nooit mooi is. ‘Less’ is soms dus gewoon daadwerkelijk ‘more’. Het creëren van een minimalistisch interieur lijkt misschien simpel, maar kan soms best lastig zijn. Om je een beetje op weg te helpen, geven wij hier een aantal tips.

>> Inspiratieboost: de kunst van het weglaten

Bron: Homeyohmy

De kunst van het balanceren

Belangrijk is dat alles in harmonie is met elkaar. Dit betekent niet dat alles precies bij elkaar moet passen, maar het is wel noodzaak dat alles op elkaar afgestemd is. Zorg ervoor dat je met maximaal één of twee kleuren werkt en veel dezelfde materialen gebruikt.

Balans creëren is makkelijker als je de regel van drie toepast. Lees hier hoe!

Ga voor kwaliteit

Minimalisme betekent minder kwantiteit en meer kwaliteit. Juist omdat je de ruimte niet vol zet, is het belangrijk om te kiezen voor producten met een unieke uitstraling en hoge kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een luxe bank of tafels en stoelen met een origineel design.

Het zit ‘m in de details

Met kleine details kun je een persoonlijke twist geven aan je interieur. Maar let op: in een minimalistisch interieur passen niet te veel verschillende accessoires en details. Probeer dus zo subtiel mogelijk accenten aan te brengen en overdrijf niet. Drapeer bijvoorbeeld een mooi plaid over de bank in dezelfde kleur, maar met een andere textuur.

>> DIY! Bekijk hier hoe je zelf een grof gebreid plaid maakt.

Natuurlijke tinten

In een minimalistisch design is het belangrijk dat alle kleuren in overeenstemming zijn. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk met lichte en natuurlijke (aarde) tinten te werken. Bekijk dit artikel ter inspiratie!

Licht

Héél belangrijk in huis: licht. Denk goed na over de natuurlijke lichtinval in je huis en speel daarmee door middel van gordijnen of luiken. Voor de niet-natuurlijke verlichting kun je ervoor kiezen om het heel simpel bij een light bulb te houden of juist het accent te leggen op een bijzondere lamp.

MEER LEZEN
De slaapkamer is een perfect plek om voor een rustgevend, minimalistisch interieur te kiezen. Kies dan ook hier voor veel natuurlijk licht. Omdat je toch niet te veel poespas in de kamer zult zetten, zorgen lichte muren voor veel reflectie. Bekijk bijvoorbeeld deze Inspiratieboost met de mooiste slaapkamers met veel daglicht.