Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 15 sep 2014

5 tips tegen huizen-jaloezie

We moeten iets bekennen: we voelen ons een beetje schuldig. Constant overladen we jullie met beelden van de meest geweldige huizen en interieurs en we kunnen ons best voorstellen dat jullie (net als wij) stiekem een beetje jaloers worden op al die mooie huizen. Sterker nog: misschien ben je helemaal niet meer blij met je eigen huisje. Dat willen we natuurlijk niet op ons geweten hebben en daarom geven we hier een paar tips tegen de huizen-jaloezie. 

Bron: Design Sponge

1. Waar komt de jaloezie vandaan?

De eerste stap in het proces is nagaan waar de jaloezie vandaan komt. Komt je jaloezie voort uit een idee van geldgebrek? Of denk je dat de look, die jij zo graag wil, niet in jouw huis past? Misschien heb je het gevoel dat je een huis nooit zo goed kan inrichten als de huizen, die je tegenkomt in magazines? Wees eerlijk tegen jezelf en ga op zoek naar de kern van je jaloerse gevoelens.

2. Op naar jouw ideale huis!

Zodra je weet waar de jaloezie vandaan komt, is het tijd om stappen te ondernemen zodat je weer blij wordt van je eigen huis. Is de oorzaak geldgebrek? Ga dan op zoek naar DIY’s en budget finds: het internet staat er vol mee! Voor elk probleem is een oplossing; je moet er soms iets langer naar zoeken, maar elk huis kan omgetoverd worden tot jouw ideale leefomgeving!

3. Detox

Voel jij je eerder ontmoedigd en neerslachtig dan geïnspireerd door al die mooie beelden op Pinterest? Dan is het misschien tijd voor een ‘Pinterest-detox’. Neem even een tijdje afstand van de mediakanalen, die jou ongelukkig maken en focus je op de dingen waar je wel blij van wordt.

4. Positieve energie

Zet je negatieve gevoelens om in motivatie. Er bestaan geen problemen; alleen uitdagingen. Neem een oplossingsgerichte houding aan en laat je leiden door positieve energie in het decoreren van je huis. Let wel: ga niet klakkeloos andermans interieur kopiëren, want het moet wel je eigen plekje worden. Zolang andermans huis je inspireert en jij voegt daar je eigen idee aan toe, is het goed.

Bron: Pinterest

5. Waardeer je huis

Onthoud deze tip goed: telkens wanneer je gevoelens van jaloezie voelt opkomen, denk dan aan de dingen in jouw interieur waar anderen jaloers op kunnen zijn. Kijk eens vanuit een ander perspectief naar je eigen huis en leer je interieur opnieuw waarderen.

Ervaar jij weleens gevoelens van huizen-jaloezie of heb je tips om deze tegen te gaan? Wij horen het graag en hopen dat jullie ons niet al teveel kwalijk nemen en geen ‘Roomed-detox’ hoeven te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips tegen huizen-jaloezie
Sluiten