Hannah Westra
Hannah Westra Slaapkamer 29 mei 2019

5 tips om een kleine slaapkamer met laag plafond groter te laten voelen

Een klein huis kan heel fijn zijn, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je de ruimte die je hebt wel graag groter wilt laten lijken. Daarom geven we je vaak tips om kleine ruimtes groter te laten lijken en hebben we ook al eens slimme tips op een rijtje gezet voor de kleine slaapkamer. Maar wat als je een kleine slaapkamer hebt met lage plafonds?

Ook op dit gebied helpen we je graag en daarom hebben we goed nieuws voor iedereen met lage plafonds. Deze tips gaan je namelijk zeker weten helpen om een ruimtelijkere sfeer te creëren. Succes!

1. Kies voor een lichte kleur op het plafond

Dat wit een ruimte groter laat lijken, is geen nieuwe informatie. Wil je wel een ruimtelijke sfeer creëren, maar vind je een hele witte ruimte nogal saai? Verf de muur donkerder dan het plafond. Zo komt de nadruk op de muur te liggen en voelt het plafond hoger.

2. Hang planken hoog

Houd je ogen voor de gek door planken hoger op te hangen dan je normaal gesproken zou doen. Hierdoor lijkt de muur langer en heb je een extra plek om dingen op te bergen zonder dat het in de weg staat.

3. Verticale lijnen

Ook dit is een goede oplossing als je niet zo gek bent op onwijs witte ruimtes. Door verticale lijnen toe te voegen op de muur, lijkt deze hoger. Zeker als je dat ook nog eens versterkt door het plafond wél gewoon wit te houden. Een toffe originele manier waarmee je meteen sfeer toevoegt, is het plakken van hout op de muur.

Vind je dat teveel werk? Kies dan voor behang met verticale strepen of ga zelf aan de slag met verf.

4. Inbouwkasten in je kleine slaapkamer

In een kleine ruimte is het superhandig als je spullen kunt verstoppen in kastjes zodat de kamer niet rommelig wordt. Kies voor mooie neutrale inbouwkasten naast je bed of creëer opbergruimte onder het bed. Doordat de kastjes in deze slaapkamer hoog hangen, voelt het plafond meteen ook hoger. Twee vliegen in één klap dus, ideaal!

5. Fake een lambrisering

Normaal gesproken zouden we lambrisering bij een laag plafond niet meteen aanraden, maar door het op de juiste manier toe te passen voelt de kleine slaapkamer wel een stuk hoger. Leg de grens bijvoorbeeld op twee derde van de muur en laat het bovenste deel in dezelfde kleur als het plafond.

Mocht je zelf aan de slag willen met een half geschilderde muur, dan leggen we je maar al te graag uit hoe je dat aanpakt. Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn. Nog meer tips voor het faken van een hoog plafond? Wij hebben nog een aantal handigheden voor je op een rijtje gezet.

Nog meer tips voor een kleine slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips om een kleine slaapkamer met laag plafond groter te laten voelen
Sluiten