Get ready voor zwoele zomeravonden met deze 7 tips voor een gezellige achtertuin

Nu het ‘s avonds weer lekker lang licht is, willen we ook de zwoele zomeravonden spenderen in een gezellige tuin. Een tuin inrichten kan soms best lastig zijn. Waar begin je? En welke tuinaccesoires zijn echte must haves? Een gezellige tuin begint met deze 5 handige tips.

1. String lights

Als we aan een gezellige tuin denken, dan denken we direct aan string lights. Met een slinger vol lichtjes breng je in één klap zo veel sfeer in je tuin. Ook in huis overigens, maar dat is een ander artikel.

Soms horen we van lezers dat ze bang zijn dat hun tuin gaat lijken op een kerstshow (en dat wil je liever niet in de winter), maar als je de string lights strategisch inzet hoeft dit niet het geval te zijn. Ook leuk: ga eens voor grote lichtbronnen. Je hoeft echt niet altijd voor de fairy lights gaan die je altijd in kerstbomen ziet, maar ga juist eens voor veel grotere lampjes. Of wissel ze af voor een extra gezellig effect.

Cozy outdoor space ✨?✨ Happy easter and Sweet dreams ? Credit ?? * * #balcony #porch #patio #backyard #stringlights #uterom #balkong #interior_delux

7,983 Likes, 60 Comments – Vibeke J Dyremyhr (@interior_delux) on Instagram: “Cozy outdoor space ✨?✨ Happy easter and Sweet dreams ? Credit ?? * * #balcony #porch #patio…”

2. Fakkels en kaarsen

Nog een fijne manier om wat warmte en gezelligheid in de achtertuin toe te voegen, zijn kaarsen en fakkels. Kaarsen zet je gezellig op de tafel. Wij vinden het altijd tof om veel kaarsen op een dienblad neer te zetten, zodat het focuspunt van de kaarsen gecentreerd wordt. Maar wil jij liever kaarsen door de hele tuin, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Wil je langer van een klein vuurtje genieten, ga dan voor grotere fakkels. Fakkels branden vaak langer dan kaarsen, en geven jouw tuin dat broeierige Expeditie Robinson-gevoel.

3. Veel bloemen en planten

Met een vrolijke, kleurrijke tuin vol bloemen en planten maak je niet alleen jezelf gelukkig. Je zorgt ook voor meer vlinders in de tuin, om maar een voorbeeld te noemen.

Heb jij geen grond in de tuin, maar alleen tuintegels? Dan zet je die kleurrijke bloemen en planten het beste in mooie potten. Zorg ervoor dat alle potten goed bij elkaar passen door één kleurenpatroon te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor allemaal witte potten, of houd het bij terracotta. En niet vergeten: de plant overpotten als ‘ie te groot wordt!

Al klaar voor de zomer? Dit is de beste manier om tuintegels schoon te maken

4. Werk de hoogte in

Een tuin oogt fijn als niet alle eyecatchers op dezelfde hoogte zijn. Het is een leuk idee om de hoogte in te werken. Dit kan bijvoorbeeld met hangplanten. Heb je een (houten) schuurtje in de tuin, een overkapping of zelfs een stevige boom? Dat is ontzettend leuk om te gebruiken voor je hangplanten. Of maak het écht gezellig, en hang een hangstoel op.

Een andere manier om de hoogte in te werken, is een hek van gaas. Hier laat je klimplanten hun werk doen. Et voila, jouw verticale tuin is geboren. Of kies juist tuindecoratie voor aan de schutting, zoals een wandkleed of een mooie spiegel. Hiermee geef je jouw tuin een boho-look waar je de hele zomer blij van wordt.

**HOME SWEET HOME**Na een fantastische mini vakantie nu weer heerlijk genieten in m’n eigen tuin. Deze #vijgenboom kocht ik vorige week bij #intratuin, veel liefde geven en dan ben ik benieuwd hoeveel vijgen er aan gaan groeien?. Fijne dag lieve IG’ers! #vijg #diy #palletbank #palletdiy #palletideas #mygarden #homesweethome #enjoythelittlethingsinlife #tuininspiratie #tuin #cosygarden

144 Likes, 4 Comments – Lotte, passie voor interieur (@lotsofstyle.nl) on Instagram: “**HOME SWEET HOME**Na een fantastische mini vakantie nu weer heerlijk genieten in m’n eigen tuin….”

5. Fijne zitjes

Hier kunnen we kort en krachtig over zijn: de zitjes in de tuin moeten vooral lekker zitten. Een mooie, stijlvolle plek om te zitten verdient altijd bonuspunten, maar je gaat geen avonden in de tuin zitten op een stoel die nét niet lekker zit. Daarom is het allerbelangrijkste een fijne, chille zitplek.

Meer tips voor in een gezellige tuin:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Get ready voor zwoele zomeravonden met deze 7 tips voor een gezellige achtertuin
Sluiten