Renée Leeuw
Renée Leeuw Slaapkamer 28 jul 2019

5 styling tips voor jouw nachtkastje en een betere nachtrust

Het meubelstuk naast je bed is misschien wel belangrijker dan jij denkt. Het is het eerste wat je ziet als je ‘s ochtends wakker wordt en het laatste als je gaat slapen. Je stalt er je boeken of legt er misschien je dierbare sieraden als je gaat slapen, maar wist je ook dat de inrichting van je nachtkastje invloed kan hebben op jouw nachtrust?

Hoe ziet jouw nachtkastje eruit? Is het eigenlijk een rommelige verzameling geworden van boeken en franjes? Dan is het wellicht tijd om je nachtkastje zo te reorganiseren dat het jou een maximale nachtrust bezorgt.

Wij helpen je graag een eindje op weg met de volgende tips en tricks.

1. Retro wekkers doen wonderen

Gebruik jij de wekker op je telefoon? Dat zou er weleens voor kunnen zorgen dat jij een slechte nachtrust hebt. Grote kans namelijk dat je nog even al je social media en berichtjes checkt als je de wekker zet.

Zo kan je algauw te lang naar een beeldscherm kijken voor het slapen gaan, wat weer zorgt voor extra stress en onrust gedurende de nacht. Dus haal die oude wekker maar weer van zolder!

2. Verstop de draden

Heb je toch echt graag je telefoon dichtbij je tijdens je slaap? Zorg er dan in elk geval voor dat alle draden van de oplader uit het zicht zijn. Bedrading oogt over het algemeen nogal rommelig en onrustig en dat willen we juist niet in de slaapkamer.

3. Drink meer water

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Leer jezelf aan om meteen bij het opstaan een glas water te drinken door een kan water naast je bed te zetten. Je nachtkastje ziet er ook meteen leuker uit met een mooie waterkan.

4. Maak ruimte vrij

Heb jij weinig ruimte op je nachtkastje? Denk er dan eens aan om je leeslampje aan de wand te bevestigen. Zo kun je de lamp beter richten op hetgeen je aan het lezen bent en maak je meteen meer ruimte vrij voor andere spullen op je nachtkastje.

5. De neus wil ook wat

Bepaalde geuren kunnen een positief effect hebben op jouw nachtrust. Denk daarom eens aan geurstokjes of kaarsen met een kalmerende geur, zoals lavendel of kamille. Meer lezen? Door deze fijne geuren kom je makkelijker in slaap.

Nog meer tips voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 styling tips voor jouw nachtkastje en een betere nachtrust
Sluiten