Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 20 nov 2014

5 simpele & goedkope tips voor het updaten van de keuken

Is jouw keuken wel toe aan een update, maar weet je niet precies wat je ermee aan moet? Soms is de oplossing eenvoudiger én goedkoper dan je denkt! Een paar kleine veranderingen aan de indeling van je keukenwaar kan de ruimte al een heel andere uitstraling geven.

Check daarom eerst even deze styling tips en wie weet hoef je helemaal niet meer naar de winkel om je keuken een update te geven!

Bron: Decoholic

1. Decoreer je planken
Stijl je planken alsof het boekenplanken zijn. Wissel keukenwaar af met planten, kunstwerken of andere decoratieve objecten voor een interessante look.

Bron: xiaoguoto

2. Stapelen: mix it up!
Verander de indeling van je stapels eens. Ben jij zo iemand die alle kopjes bij de kopjes heeft en alle borden keurig op elkaar gestapeld op de plank? Verander die opstelling eens en plaats een paar schaaltjes op een stapel borden voor een verfrissende twist.

3. Hangen: als een collage
Heb jij pannen en dergelijke in de keuken hangen, maar lijkt het een beetje rommelig en onrustig? Bekijk het dan eens alsof het een collage is. Net als bij een foto collage zoek je naar overeenkomsten in de verschillende items, qua kleur of materiaal. Op die manier creëer je continuïteit en lijkt het geheel minder chaotisch.

4. Leunen: voor het 3D-effect
Planken, borden of kunstwerken kun je prima laten leunen tegen de wand. Zet bijvoorbeeld een paar broodplanken achter elkaar tegen de muur op het aanrecht voor meer diepte en gelaagdheid.

Bron: Buzzfeed
Bron: Buzzfeed

5. Bij twijfel, álles doen
Wie heeft ooit de uitspraak ‘bij twijfel, niet doen’ bedacht? Dat advies gaat misschien op bij twijfel over een nieuwe aankoop, maar wanneer het gaat om het opfrissen van de keuken laten wij er een heel andere mening op na. Stapelen, hangen en leunen gaat namelijk prima samen in één keuken, zolang het geen rommeltje wordt natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 simpele & goedkope tips voor het updaten van de keuken
Sluiten