Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 17 dec 2015

5x schitterende boeken vanaf 50 euro

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer niet één boek, maar een lijstje van wel vijf schitterende boeken waar je elke boekenliefhebber blij mee kunt maken. Het is tenslotte bijna kerst! Vorige week deelden we al even zes cadeaus voor de boekenliefhebber met een prijs onder de vijftig euro; deze week zetten we het budget wat hoger in. Vijf tips van MENDO: here you go!

1. Bottega Veneta: The Art of Collaboration

Dit boek is razendsnel uitgegroeid tot één van onze favorieten. Het bevat de samenwerkingen die Bottega’s creative director Tomas Maier aanging voor de campagnes die het Italiaanse luxe-merk maakte van 2002 tot en met de aanstaande campagne voor 2016. Die campagnes zijn om door een ringetje te halen en hetzelfde geldt voor het design van het boek. Vuistdik, prachtig papier, stoer ontwerp: fantastisch boek. Prijs: €125,-

2. Helmut Newton Sumo

Als je ons naar de twee absolute koffietafelklassiekers vraagt dan zijn dat Tom Ford en Helmut Newton’s Sumo. Laatstgenoemde is een van de meest toonaangevende fashion-fotografen van de 20ste eeuw. Zijn veelal zwart-wit foto’s vormen de blauwdruk voor de hedendaagse modefotografie. Deze uitgave van €100,- is de kleine versie van de oorspronkelijke limited edition. Het boek is in herdruk geweest en is vanaf eind deze week weer verkrijgbaar.

3. Before They Pass Away

Als er één fotoboek is dat de afgelopen jaren tot de verbeelding spreekt, is het wel Before They Pass Away. Fotograaf Jimmy Nelson onderging grootse ontberingen om de meest uitzonderlijke stammen in de wereld vast te leggen. En daar is hij bijzonder goed in geslaagd. De originele versie van het boek kost €100. Afgelopen maand is er ook een kleinere editie van €50 verschenen. Deze bevat iets minder foto’s maar is eveneens zeer de moeite waard.

4. Andy Warhol Polaroids 1958 – 1987

We bespraken dit boek al eerder op Roomed. Om de simpele reden dat we er zelf nogal weg van zijn, noemen we ‘m nu weer: Andy Warhol’s Polaroids. Ruim dertig jaar maakte Warhol dag in, dag uit Polaroids. Iedereen die hij tegenkwam werd vastgelegd. Uit de duizenden Polaroids die Warhol in totaal maakte, stelde Taschen dit boek samen. Een instant klassieker, letterlijk en figuurlijk. Prijs: €75,-

5. Naomi Campbell Limited edition

Je hebt boeken van boven de €50 en je hebt boeken van vér boven de €50. Naomi Campbell’s limited edition, die gepland staat voor februari 2016, is er zo eentje. Hij is gesigneerd, er worden er maar 1000 van gemaakt en hij bevat twee volumes met niets dan de allerbeste foto’s die er van dit icoon gemaakt zijn. En hij kost €1250. Is zoiets nou weggegooid geld? Niet per se. De limited edition van Gisele, bijvoorbeeld, heeft een prijskaartje van €500 en is voordat hij daadwerkelijk is gepubliceerd al uitverkocht. En zo wordt een limited edition een collector’s item die geld waard is. Of dat met Naomi’s limited ook gebeurt? Geen idee. Wat al wel bekend is, is dat de prijs op 1 januari aanstaande wordt verhoogd naar € 1500.

Ben jij nog op zoek naar kerstcadeaus voor iemand die niet zo van boeken houdt (kunnen wij ons moeilijk voorstellen)? Bekijk dan hier onze gift guide.

Reageer op artikel:
5x schitterende boeken vanaf 50 euro
Sluiten