Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 11 okt 2019

Goede vraag: welke planten zijn giftig voor katten?

We vinden het fantastisch om ons huis om te toveren tot een urban jungle. Wat ons betreft kunnen er niet genoeg planten in huis staan. Maar als je een kat in huis hebt, is het even oppassen: sommige planten zijn giftig voor katten.

Deze planten zijn giftig voor katten:

1. Aloë vera

Deze populaire plant zien we vaak terug in de keuken. Voor mensen is het een plant die vaak in zalfjes of drankjes gebruikt wordt om pijn te bestrijden en te zuiveren. Bij katten kan het zorgen voor overgeven, een depressie, diarree en anorexia. Geen pretje dus!

2. Lelies

Een lelie is populair in verschillende boeketten en zal dan ook vaak bij jou thuis te vinden zijn. Vooral de lelies die rond de paasdagen op de markt zijn, kunnen allergische reacties bij katten opwekken.

3. Dracaena

Omdat de Dracaena gemakkelijk te verzorgen is, zie je ze in veel huishoudens terug. Toch is dit geen slimme keuze als er in dat huis ook een kat rondloopt, want hij kan giftig zijn voor je kat! Dat komt onder de plant het stofje saponin bevat, en daar kunnen katten van gaan overgeven, een depressie krijgen of hun eetlust helemaal verliezen.

Ook kunnen de pupillen van je kat vergroten zodra ze het gegeten hebben.

4. Pothos

De gemakkelijke pothos lijkt op het oog misschien een leuke huisplant, maar deze plant wordt ook wel ‘devil’s ivy’ genoemd. De plant heeft kristallen in de vorm van een naald die kunnen leiden tot een brandend gevoel en irritatie in de lippen, tong en mond van je katje.

Daarnaast kunnen katten ook moeilijker slikken en kunnen ze gaan overgeven. Geen kat-vriendelijke plant dus!

5. Philodendron

Ondanks dat de Philodendron prachtige bladeren heeft, kan je ‘m maar beter niet in huis halen als je een kat rond hebt lopen. Deze plant zorgt namelijk voor een orale irritatie en een branderig gevoel bij de mond, lippen en tong van je kat.

Meer interessante informatie over je huisdier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goede vraag: welke planten zijn giftig voor katten?
Sluiten