Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 3 jan 2016

5 manieren om je beter thuis te voelen in het nieuwe jaar

Als jij een druk leven hebt, zul je ongetwijfeld niet vaak thuis zijn. Je haast constant van hot naar her en wanneer je eindelijk wél eens thuis bent, geniet je eigenlijk niet echt van je huis. Meestal ben je alleen thuis om te slapen, de was te doen of voor een snelle hap om vervolgens weer door te gaan naar je volgende afspraak. Herkenbaar?

Misschien stoort dit je helemaal niet en ben je helemaal tevreden met je leven zoals het is, maar misschien gaat er nu wel een klein lamoje branden en zou je in het nieuwe jaar eigenlijk wel iets meer willen genieten van je huis. Lees dan even verder en ontdek wat je hieraan kan doen.

1. Maak tijd vrij om naar muziek te luisteren

Muziek heeft een enorm grote invloed op je beleving en bepaalt dus ook hoe je een omgeving ervaart. Maak er een gewoonte van om wat vaker een muziekje op te zetten, bijvoorbeeld ‘s ochtends als je je klaar maakt om de deur uit te gaan. Als je een huis deelt met huisgenoten is er waarschijnlijk constant geluid in huis, maar hoe vaak luisteren jullie nou echt naar muziek? Meestal zijn het geluiden van laptops, de televisie of telefoongesprekken, terwijl muziek eigenlijk zoveel fijner is. Maak daarom in elk geval één keer in de week tijd vrij om alle bijgeluiden uit te schakelen en gewoon muziek aan te zetten, bijvoorbeeld op een zondagochtend als iedereen wel behoefte heeft aan ontspannen tunes.

2. Bereid één keer per week een speciaal maal voor jezelf

Koken en eten kan soms een gewoonte worden en dat is zonde, want laten we nu eerlijk zijn: eten is genieten, toch? Maak daarom één keer per week iets lekkers voor jezelf. Dat hoeft helemaal niet lang te duren het kan ook gewoon een lekkere smoothie zijn, die je tussendoor neemt. Als je er maar van geniet en probeer dan ook meteen te genieten van de tijd die je in je fijne keuken doorbrengt.

Dit zijn de keukentrends voor 2016

3. Breng een dagelijks ritueel in je leven

Bedenk welke dagelijkse gewoonte jij echt fijn vindt en doe die handeling bewust, elke dag. Dat kan je ontbijt zijn, waar je elke dag in rust van geniet of je kop thee voordat je naar bed gaat. Vaak zijn het ochtend- of avondrituelen, die je het meest waardeert.

Bron: Link Deco

4. Maak het gezellig voor jezelf

In alle haast vergeet je vaak dat je het thuis ook gezellig kan maken voor jezelf en dat er niet altijd gasten of huisgenoten thuis hoeven te zijn voor een warme sfeer. Steek bijvoorbeeld de kaarsjes aan en geniet van de huiselijke sfeer. Bekijk ook eens deze tips voor een gezelligere woonkamer.

5. Plan je schoonmaakdag

Heb je eindelijk weekend en dan moet je nog schoonmaken ook. Dat had je even niet goed ingepland dus nu komt het erop neer dat je die schoonmaakbeurt moet spreiden over twee dagen. Dat betekent dat je zowel zaterdag als zondag de schoonmaak moet doen zodat het net in je drukke schema past. Zorg er daarom voor dat je één dag in het weekend de schoonmaak doet en de andere dag meer tijd hebt om te genieten van je huis en niet alleen maar thuis bent voor de schoonmaak. Blijft het een rommeltje in huis? Misschien is het dan eens tijd om deze 5 tips voor de grote opruiming te checken. En dan nog een kleine tip van ons: als je onverwacht bezoek krijgt, kun je altijd nog de 5-minuten opfrisbeurt doen!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 manieren om je beter thuis te voelen in het nieuwe jaar
Sluiten