5 manieren om goedkope tegels stijlvol uit te laten komen

Een betegelde muur of vloer verandert de look van een kamer drastisch. Het liefst zouden wij de badkamer, keuken en vloer in de gang helemaal betegelen, maar helaas hangt aan veel prachtige tegels een minder leuk prijskaartje. Gelukkig kun je met goedkope tegels, zoals de klassieke metrotegel of Friese Witjes, ook een bijzondere look geven aan je kamer! In dit artikel laten wij je zien dat ook die goedkope tegels op een heel stijlvolle manier gelegd kunnen worden.

Heb je nog nooit zelf tegels gelegd en zou je dit wel graag willen? Met deze gouden tips leg je in no time een betegelde muur of vloer!

1. Leg de tegels in visgraat verband

Dit verband zie je eigenlijk vaak bij houten vloeren of, zoals hier, op de muur. Vaak denken we bij tegels niet aan dit verband, terwijl het visgraatpatroon juist een heel chique uitstraling geeft. Het haalt een muur echt op. Je kunt kiezen voor klassieke, witte metrotegels tegen een contrasterende ondergrond of tegels in verschillende kleuren.

4x inspiratie voor het leggen van metrotegels

2. Ga voor gekleurde voegen

In plaats van witte voegen of voegen in neutrale tinten of neutrale kleuren, is het extra leuk om te kiezen voor voegen in kleur, zoals hierboven in blauw. Maak de look helemaal af met meubels in een contrasterende kleur. Ook gaaf: extra donkere voegen. Zo vallen de witte tegels zeker op.

3. Hexagon tegels hoeven niet duur te zijn

Meestal denk je bij goedkope tegels aan de vierkante variant. Maar wist je dat hexagon tegels ook helemaal niet duur hoeven te zijn? Deze zeshoekige steentjes geven een ruimte een elegante, maar ook speelse, touch. Denk in dit geval wel goed na over het effect dat je wilt bereiken. Zo ogen kleine hexagon tegels al snel druk, zeker wanneer je verschillende kleuren gebruikt. Ga je aan de slag met de grotere variant, dan wordt het al een stuk rustiger en kun je gerust meerdere kleuren gebruiken. Meer tips voor het plaatsen van hexagontegels vind je hier.

4. Ga voor bijzondere patronen

Maak van de klassieke, witte tegels een echte eye-catcher door ze in een bijzonder patroon te leggen. Hierboven zie je bijvoorbeeld tegels in elleboogverband. Combineer ook tegels van verschillende grootte om de muur een excentriek karakter te geven.

5. Kies de zwarte variant

De meest goedkope tegel is misschien wel de metrotegel of het Friese Witje. Maar wist je dat deze tegels ook in een donkere variant te krijgen zijn? De zwarte variant een kamer eigenzinnig en brutaal. Daarnaast geeft zo’n zwarte tegel een klassiek effect door zijn glans en vorm. De tegels zijn mooi in combinatie met wit, brons of goud. Deze kleur gaat ook goed samen met een print. Let hierbij wel op dat de rest van de ruimte neutraal is, zodat het geheel niet te druk wordt.

Nog niet uitgekeken op tegels? In onderstaande artikelen vind je nog meer inspiratie voor betegelde muren en vloeren.

Reageer op artikel:
5 manieren om goedkope tegels stijlvol uit te laten komen
Sluiten