5 manieren om een kamer zonder raam te verlichten

Het is lente en dat betekent langere dagen en zonnestralen, die langzaamaan steeds meer licht in ons huis brengen. Tenminste, als je het geluk hebt grote raampartijen in je woning te hebben.

Is dit niet het geval? Dan geven we je een aantal ideeën om een donkere ruimte of een kamer zonder raam helder en lenteklaar te maken.

1. Hoogglans

Maak gebruik van glanzende oppervlakken in je woning, zoals een tafel in RVS, keukenkasten die afgewerkt zijn met een hoogglans lak of gladde vloeren. Deze vangen de weinige lichtstralen op en weerkaatsen ze terug in de ruimte.

2. Witte basis

Een neutrale, witte basis vinden we altijd mooi, maar wist je dat het ook praktisch is? Het zorgt er vanzelfsprekend voor dat de ruimte helder oogt en laat zelfs een kamer zonder ramen licht lijken. Een witte basis laat andere kleuren ook beter uitkomen. Kies één basiskleur voor je wanden en voeg kleuraccenten toe met je accessoires voor een subtiele twist.

3. Spiegeltje aan de wand

Een goede manier om het effect van een raam na te bootsen, is door gebruik te maken van grote spiegels in je ruimte. Deze creëren meer diepte en laten de kamer veel groter lijken.

4. Doorkijkje van glas

Een architecturale manier om ruimtes met elkaar te verbinden, is via een doorkijk. Zijn er in je woning twee aangrenzende kamers, de ene met overvloedige lichtinval, de andere heel donker, dan is een glazen doorkijk de perfecte oplossing. Dit kan natuurlijk enkel in ruimtes waar privacy niet zo van belang is. Is dat wel het geval, gebruik dan mat glas.

Een glazen doorkijk van metaal is ook een ideale manier om een industriële look te creëren.

5. Verlichting

Bij donkere ruimtes en een kamer zonder raam is het erg belangrijk over een goed lichtplan te beschikken. Een handige tip is het gebruik van spots en indirecte verlichting. En voor iedereen met een enorm goed gevulde buidel: deze lamp bootst op een heel realistische manier het zonlicht na!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 manieren om een kamer zonder raam te verlichten
Sluiten