Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 17 sep 2018

Met behulp van deze 5 manieren geef jij je huis een industrieel interieur

De industriële look in interieurs wordt steeds populairder. Maar hoe krijg je nou die ‘look‘? Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet wel even weten waar je moet beginnen. En alles wat er niet is kan je creëren.

Ben je niet helemaal tevreden over de look van je huis en wil je het meer industrieel maken? Met een paar handige tips en tricks tover je jouw huis om tot een industrieel paleis.

industriële look betonnen muur

1. Houd betonnen en bakstenen muren zichtbaar

Betonnen en bakstenen muren zorgen er meteen voor dat de ruimte industriëler is. De textuur van de muur maakt het heel industrieel, ook het uiterlijk dat je hiermee creëert is helpt enorm. Bijna dat mensen gaan denken dat je muur nog niet af is. Heb je niet het geluk dat dit zichtbaar is in je huis? Dan kan je het ook altijd zelf creëren door middel van steenstrips of verf met betonlook.

2. Gebruik gerecycled houten meubels

Hout kan heel goed werken in een industrieel interieur. Vooral als het hout wat meer ‘geleefd’ is, dus dat het er niet perfect uit ziet, er meerdere kleurverschillen in zitten en het niet egaal en glad is. Dat is vaak gerecycled hout, maar tweedehands meubels hebben dit uiterlijk vaak ook. Vaak werkt hout in combinatie met staal goed, bijvoorbeeld bij stellingkasten.

industriële look

3. Verwerk ijzer en staal in je interieur

Naast staal werkt ijzer ook goed in een industrieel interieur, vaak juist in combinatie met hout. Maar ook in lampen wordt dit veel gebruikt. Hanglampen voor boven de eettafel zijn vaak gemaakt van ijzer of staal en passen er perfect bij.

industriële look

4. Houd je kleurenpalet monochroom

Felle kleuren en printjes van bloemen passen natuurlijk niet bij een industriële look. Kies liever voor kleuren als zwart, grijs en wit in combinatie met hout en staal. Of combineer een glazen tafel met bijvoorbeeld zwart staal.

5. Gebruik statement meubels met veel textuur

Wees gedurfd door meerdere statement meubels in je huis te plaatsten. Denk bijvoorbeeld aan een koffietafel van oud hout met ijzeren poten. Maar ook veel tweedehands meubels kunnen een statement zijn. Wees creatief.

Meer inspiratie voor een industrieel interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met behulp van deze 5 manieren geef jij je huis een industrieel interieur
Sluiten