Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 7 jul 2021

5 manieren om je home office duurzamer te maken

Groen worden terwijl je werkt vanuit huis: het klinkt ideaal en dat is het ook. Jouw home office duurzamer maken is makkelijker dan het lijkt en hier zijn helemaal geen drastische maatregelen voor nodig.

Met de volgende 5 manieren maak jij je home office duurzamer.

Jouw home office duurzamer maken

Er liggen ongetwijfeld wel wat stapels papier en lege plastic flessen en in jouw thuiskantoor. Misschien denk je dat je geen verschil maakt met eigen milieuvriendelijke veranderingen maar alle kleine beetjes helpen.

De eerste stap heb je al gemaakt door überhaupt thuis te werken: doordat je niet meer met de auto naar werk gaat is thuiswerken op zichzelf al duurzamer.

1. Gebruik natuurlijk licht

Afhankelijk van de grootte van jouw thuiskantoor is het goed om te kijken hoeveel licht er eigenlijk binnenkomt in de ruimte. Je kan je bureau verplaatsen naar het raam zodat je zo min mogelijk lampen aan hoeft te zetten gedurende de dag.

Je kan ook een muur wit schilderen om licht te reflecteren of een paar spiegels toevoegen die het licht op kunnen vangen. Zo kunnen jouw lampen overdag gewoon uit blijven.

2. Print niet of milieuvriendelijk

Het liefst wil je natuurlijk helemaal niet afdrukken of printen maar we snappen dat dit soms noodzakelijk is. Gebruik dan, als je het toch moet doen, milieuvriendelijk papier.

Dit geldt ook voor je andere kantoorbenodigheden. Check of het duurzamer kan en denk een keer extra na over of je dat ene word-document écht moet afdrukken.

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor

3. Herinner jezelf eraan om duurzaam te zijn

Kleine notities op jouw beeldscherm om vriendelijk te zijn voor onze planeet kunnen helpen om duurzamer te zijn. Sommige dingen zitten nu eenmaal in je systeem. Misschien gooi jij de batterijen van elektronica wel standaard in de verkeerde prullenbak of print je elke mail uit die je tegenkomt.

Help jezelf een handje door deze deze notities op te hangen. Je kan dit ook doen door bijvoorbeeld een extra plant op jouw bureau neer te zetten die jou eraan herinnert om milieubewust te zijn.

Waarom de Anthurium de perfecte kamerplant voor je home office is

4. Shop kantoormeubilair bij een tweedehands winkel

Kantoormeubilair kan best duur zijn en door ze bij een tweedehands winkel te kopen bespaar je geld én ben je ook nog eens een stuk duurzamer bezig. Als je weet dat je niet zo lang zal blijven thuiswerken kan je er ook over nadenken om spullen te huren.

Dit is nóg duurzamer en handig voor als je wel fijne spullen wilt maar weet dat je niet lang zult blijven thuiswerken.

5. Je home office duurzamer maken: let op je energieverbruik

Thuiswerken betekent waarschijnlijk meer energie gebruiken dan vroeger. Dit kan komen door de verwarming, airco, het constant aansluiten van computers en telefoons, ga zo maar door. Als je een beetje let op je energieverbruik kan je, zonder al te veel moeite, al veel besparen.

Denk bijvoorbeeld eerder aan een ventilator als het heel warm is en denk een keer extra na voordat je de verwarming omhoog gooit. Ook hoeven alle stekkers misschien niet altijd in het stopcontact te zitten. Denk erover na om er vervolgens wat uit te halen, al is het alleen ‘s avonds.

Minder vaak zitten? Op deze manieren kan je staand werken in je home office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
5 manieren om je home office duurzamer te maken
Sluiten