Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 30 okt 2019

Bye bye baaldag: door deze kamerplanten voel je je mentaal beter

De volgende groene planten zijn niet alleen gezellig om naar te kijken, het is wetenschappelijk bewezen dat ze op magische wijze goed zijn voor je humeur. Voeg er eentje toe aan je huis als accessoire en stap iedere dag met je goede been uit bed.

Self-care op een heel nieuw niveau: deze planten bezorgen je een goed humeur, het hele jaar door. You’re welcome.

Door deze 5 kamerplanten voel je je mentaal beter

1. Lavendel

Jaja, deze paarse bloemetjes worden al jarenlang ingezet tegen de meest uiteenlopende kwaaltjes. Het kruid werkt ontspannend, kan hoofdpijn tegengegaan, pijn tijdens de bevalling bestrijden, zorgt voor een betere nachtrust én komt van pas bij depressies.

Onlangs kwam uit een studie onder verpleegkunde-studenten dat de geur van lavendel effect had op het verlagen van hun hartslag in stressvolle situaties. Aanschaffen dus.

2. Aloë-vera

Deze plant werd door de Egyptenaren ook wel ‘de plant van onsterfelijkheid’ genoemd en hier massaal boven deurposten gehangen om duivelse geesten te verjagen.

Vanuit een holistisch perspectief brengt de aloë positieve energie in je huis; vanuit een meer wetenschappelijk perspectief zuivert de plant de lucht en stoot hij ‘s nachts zuurstof af, waardoor je beter slaapt. Oja, én waardoor je ‘s morgens minder chagrijnig bent. Wij zijn om.

3. Engelse klimop

Ook deze plant staat bekend als waanzinnig effectieve luchtreiniger. (Hij werd door NASA-wetenschappers bekroond als nummer #1 beste luchtfilterende kamerplant. Interesting.) De plant neemt kankerverwekkende stoffen als rook en smog op, waardoor je binnenshuis weer heerlijk pure lucht in kunt ademen.

Bonuspuntje: ze zijn super makkelijk te verzorgen en hebben heel weinig water nodig.

4. Basilicum

Niet alleen heerlijk op pizza en op de pasta gesnipperd, óók rijk aan linalool, een monoterpenol. De frisse geur wordt vaak gebruikt in aromatherapie, omdat uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan linalool stress voorkomt. Ruik dus maar eens goed aan je basilicumplantje. Doet wonderen.

5. Spathiphyllum (lepelplant)

Met zijn opvallende, witte bloem is deze kamerplant net zo mooi als functioneel. Deze wonderplant staat bekend om het effectief verwijderen van schimmelsporen in de lucht en het neutraliseren van giftige gassen.

Een natuurlijke luchtreiniger die ervoor zorgt dat je je nog comfortabeler voelt in je eigen huis. Wat wil je nog meer?

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bye bye baaldag: door deze kamerplanten voel je je mentaal beter
Sluiten