Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 15 mei 2020

5 items die ik in de quarantaine-tijd niet zou willen missen in huis

De hele blijf-thuis-situatie duurt nu al ongeveer twee maanden. Nog nooit waren we zo veel thuis met z’n allen. En nu ik zo veel vanuit huis werk, realiseer ik me dat ik héél blij ben met sommige dingen in huis. Ik vertel je graag over de 5 dingen die ik tijdens deze quarantaine-tijd niet zou willen missen in huis.

De onderstaande dingen maken het thuiswerken voor mij namelijk een stuk fijner.

1. Koffiezetapparaat

Nu de dagelijkse koffie-to-go niet meer onder mijn ochtendroutine valt, ben ik heel blij dat ik ooit geïnvesteerd heb in een goed koffiezetapparaat. Note to self: nu nog er aan denken om dat ding af en toe schoon te maken. Nu je vaker je koffiezetapparaat gebruikt, betekent ook vaker je koffiezetapparaat schoonmaken.

2. Planten

Ik weet niet hoe veel planten ik precies in huis heb – ik ben gestopt met tellen bij 50 stuks. Maar ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn planten als nu. Het staat leuk in huis, die groene vibe zorgt ervoor dat ik productiever werk, en ik word er oprecht vrolijk van.

3. Een goede bureaustoel

Hier kunnen we kort over zijn: een goede bureaustoel is een must met al het thuiswerken. Onze favoriete bureaustoelen check je hier: 10 comfy bureaustoelen die van thuiswerken een feestje maken.

Lees ook: Zo heb je geen rug- en nekpijn aan het einde van je thuiswerkdag

4. Tuinset

Nét voordat deze hele situatie uitbrak, kochten mijn vriend en ik een nieuwe tuinset. En wat was dat een goede timing. Eigenlijk zit ik helemaal niet zo vaak in de tuin, en kochten we de set puur voor de looks (het oog wil immers ook wat). Maar nu in elke dag op tijd klaar ben met werken en niet anderhalf uur in een drukke trein sta, ben ik bijna dagelijks op ons terras te vinden.

Jammer genoeg hebben we pas aan het eind van de middag zon, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen dat ik héél blij ben met die extra vrije uurtjes.

5. DIY spullen

Nog iets waar ik mijn rust in vind: het maken van Do It Yourself-projecten. Sommige creatieve uitspattingen kan je vinden op Roomed (een bloemenletter en bloempot met gezicht, bijvoorbeeld). Voor deze DIY’s gebruik ik het liefst dingen die ik al in huis heb. Mijn lade met DIY-spullen is dus zeker een favoriet tijdens deze lockdown.

Verveel jij je? Projecten waar je nú lekker de tijd voor hebt (dus pak die kans!).

Meer tips om deze situatie thuis beter te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 items die ik in de quarantaine-tijd niet zou willen missen in huis
Sluiten