5x tips voor een goed gestyled, compleet wit interieur

Ben je gek op wit en zou je het liefst gaan voor een geheel wit interieur? Wit gecombineerd met wit is super stylish, maar het kan ook gauw kil en te klinisch worden. Daarom delen wij vijf handige tips met je. Deze zullen je helpen bij het stylen van een compleet wit interieur. Om te voorkomen dat je witte look saai wordt, is het belangrijk om toch een paar afwijkende details en accenten aan te brengen.

Onlangs bezochten wij het huis van Anita met een heerlijk licht en wit interieur. We weten zeker dat je hier ook veel inspiratie uit kunt halen!

Bron: Stadshem

Bron: Stadshem

1. Zwart op wit

Je doet er goed aan om een ‘zwaardere’ tegenhanger te zoeken. En dan is zwart natuurlijk de beste keuze! Voeg een paar zwarte accenten toe aan je interieur om het geheel van wit op te breken en het net even wat interessanter te maken. Dit kun je doen met accessoires, die je clustert op een mooie bijzettafel. Wil je ook wat zwarte meubels toevoegen? Kies dan voor luchtige meubels, zoals een bijzettafel met smalle poten of ranke, houten stoelen. Is zwart te heftig voor jou? Ga dan voor grijstinten.

2. Voeg een accentkleur toe

Hoewel we begrijpen als je je interieur het liefst helemaal wit maakt, raden we je tóch aan om een accentkleur toe te voegen. Geef de ruimte een dromerige sfeer met zachte pasteltinten of ga juist voor felle kleuren die extra knallen in het witte decor.

3. Glamour en luxe

Met zo’n licht interieur ga je al snel op de Scandinavische tour. Maar je kunt het interieur iets spannender maken door een vleugje glamour toe te voegen. Denk aan accessoires of zelfs meubels met gouden en koperen accenten. Marmer doet het ook altijd goed! Je kunt kiezen voor subtiele details of juist een statement maken met een overdreven groot accessoire.

Bron: 55kvadrat

Bron: Alvhem

4. Combineer met natuurlijke materialen

Voeg een aantal natuurlijke materialen toe, zoals hout, rotan, wol en katoen. Deze materialen passen heel goed in een wit interieur, omdat de ruimte zo meteen een stuk minder kil wordt. Met deze materialen creëer je een huiselijke sfeer die warm aanvoelt.

5. Varieer in materialen en patronen

Een wit plaid van wol ziet er heel anders uit dan een kussen van bijvoorbeeld wit vilt. Het draait allemaal om textuur! Wissel dus zoveel mogelijk verschillende materialen met elkaar af. Hierin kun je ook variëren met verschillende natuurlijke tinten als bruin, beige of lichtgrijs.

>> Colorboost: een monochroom interieur met bijzondere print

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Reageer op artikel:
5x tips voor een goed gestyled, compleet wit interieur
Sluiten