Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 17 nov 2016

5 ideeën voor een speelse en creatieve kinderkamer

Naarmate je kind ouder wordt, vraagt ook de kinderkamer voor een fijne update. En wat is er leuker dan een speelse en creatieve kinderkamer? In dit artikel laten we je zien dat je hiervoor echt niet hoeft te verbouwen. Met een paar nieuwe elementen creëer je een fijne plek in een handomdraai!

>> Deze gedeelde, creatieve kinderkamer zit vol DIY’s

1. Schoolbordverf

Kinderen houden van tekenen en wat is er nou leuker dan de muren onder kliederen? Schilder één wand in de kinderkamer met schoolbordverf en je kind kan zich helemaal uitleven op de muur met krijtjes in alle kleuren. Zo heb je telkens weer een nieuwe decoratie aan de wand!

Tekenen op de muren

Bron: Flickr

2. Een kamer vol kunst

Wie zegt dat kunst alleen voor grote mensen is? Er zijn ontzettend veel lieve prints en posters te vinden voor de kinderkamer. Verzamel wat mooie prints – dierenprints zijn bij ons favoriet! – en maak een mooie gallery wall. Hoe je dat doet, lees je in deze infographic.

Bekijk ook: 4 manieren om uit te pakken met kunst in de kinderkamer

3. Klein design

Ben je een echte design lover? Trek die stijl dan ook door in de kinderkamer! In dit artikel laten we je de gaafste items zien.

Bron: Jute Home

4. Hutjes bouwen

Hoe knus en gezellig zijn deze tipi’s? Perfect als leeshoekje, of gewoon om in te spelen. Leg binnen in de tipi een zacht vloerkleed neer, bijvoorbeeld een faux schapenvel. Met string lights maak je er echt een gezellig hoekje van!

5. Speeltuin

Is jouw kind een kleine acrobaat? Dan is een schommel natuurlijk een must in de slaapkamer. Leg er een lekker dik vloerkleed onder voor een zachte landing.
Benieuwd naar meer voorbeelden? Bekijk dan dit moodboard:

>> Je huis is een apenkooi!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ideeën voor een speelse en creatieve kinderkamer
Sluiten