Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 6 sep 2014

5 ideeën voor de kleinste kamer in huis

Kleine hoekjes en ruimtes in huis worden vaak overgeslagen bij het decoreren. Maar juist een extra accent kan een kleine ruimte soms net wat meer in het oog laten springen. Wij hebben een aantal decoratie-ideeën voor zelfs de kleinste kamer op een rijtje gezet.

Kleine halletjes worden snel overgeslagen, maar vaak is er heus wel ruimte voor een klein tafeltje, kastje of krukje. Met kleine meubels kun je deze ruimte net even wat extra’s geven. Als zelfs het kleinste meubelstuk te groot is voor jouw halletje, decoreer dan de muur met spiegels of lijsten. Je kan de muur ook in een andere kleur schilderen of behangen met een aparte print.

Met een trap kun je werkelijk alle kanten op. Zo kun je de traptreden decoreren met een kleur, tekst, print of stof, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de treden neutraal te houden en een accent te geven aan de trapleuning. Vind je de trap wel prima zoals die is, maar wil je toch iets doen met de ruimte eromheen? Decoreer dan de muren rondom het trapgat met lijsten of spiegels voor een verruimend effect.

Maak van de gang een bijzondere ruimte! Speel met de verlichting, accentueer de vloer met een tapijt of geef de muren een accent. Ruimere gangen lenen zich perfect voor een extra meubelstuk, zoals een bankje. Smallere en kleinere gangen kun je groter doen lijken met spiegels.

Het einde van een gang kan soms nog weleens een ‘dead end’ zijn. Met een mooi kunstwerk of meubelstuk geef je die witte, kale muur een gave touch.

Met lege hoeken kun je alle kanten op wat decoreren betreft. Zo kun je een kastje in de hoek plaatsen met een plant of lamp, maar ook een stoel of krukje is een goede invulling. De muren zijn natuurlijk ook weer een mogelijkheid om een hoek te accentueren en personaliseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ideeën voor de kleinste kamer in huis
Sluiten