Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 22 november 2016

5 favorieten van de Roomed redactie

Elke dag komen wij hier op de Roomed redactie nogal veel mooie items tegen voor in huis. Het is haast niet bij te houden! We worden overspoeld met inspiratie en ons verlanglijstje wordt dan ook met de dag langer en langer. Daarom hebben we de tuesday treasures in het leven geroepen: vijf favorieten van de Roomed redactie.

Benieuwd naar de favorieten van vorige week? Check ze hier.

Bron: Shibui Design

1. Japanse bordjes

Illustrator Nick van Zuijlen van Shibui Design maakt deze te gekke bordjes. Helemaal stijl, want de illustraties vertegenwoordigen het land super goed. Zo zien we een lucky cat, de Tokyo Tower en een lampion. De art serie bevat prachtige illustraties van Oosterse kunst en alle bordjes worden in de Japanse stad Arita gemaakt. Volgens een perfecte aanvulling op je Tokyo Design servies!

De Japanse stijl in huis

2. De ode aan de geknakte bloem

Het is je vast wel eens overkomen: je hebt net een mooie bos bloemen gekocht maar bij thuiskomst heeft één bloem de tocht naar huis niet overleefd. Dit inspireerde fotograaf en stylist Suzanne Paap en ontwerper Nienke van de Pol tot het ontwerpen van deze prachtige vaas. In de witte vaas zit een extra ‘compartiment’. Met dit ontwerp wordt de geknakte bloem gered van de vuilnisbak en krijgt juist een prominente plek. Wij zijn fan!

>> 7 tips om zo lang mogelijk van je bos bloemen te genieten

3. De lamp van Brigitte

Vorige week keken wij binnen in het heerlijke huis van Brigitte, waar deze te gekke lamp boven de eettafel hangt. De lamp maakte ze zelf van een oud hemd dat de op een markt in Saint Tropez kocht. “Iedereen verklaarde me toen voor gek; maar ik had dit idee in m’n hoofd en wist zeker dat het leuk zou worden“. En leuk is ‘ie zeker! Benieuwd naar de rest van het interieur? Bekijk hier de complete reportage.

4. Bloemetjesbehang

Het Engelse behang label Murals Wallpaper heeft een prachtige nieuwe lijn waarin bloemen de hoofdrol spelen. Met dit behang geef je je interieur een fijne vintage look, zonder dat het oubollig wordt. Benieuwd naar hoe je dit behang het beste kan combineren? In deze Inspiratieboost laten we de mooiste voorbeelden zien.

Bron: Entrance

5. Donkere muren

Mysterieus, spannend, knus, gezellig. Allemaal woorden die wij matchen met een huis met donkere muren. In deze Inspiratieboost zetten we de mooiste voorbeelden op een rijtje. Wauw!

Reageer op artikel:
5 favorieten van de Roomed redactie
Sluiten