Renée Leeuw
Renée Leeuw Finds 1 november 2016

5 favorieten van de Roomed redactie

Elke dag komen wij hier op de Roomed redactie nogal veel mooie items tegen voor in huis. Het is haast niet bij te houden! We worden overspoeld met inspiratie en ons verlanglijstje wordt dan ook met de dag langer en langer. Daarom hebben we de tuesday treasures in het leven geroepen: vijf favorieten van de Roomed redactie.

Benieuwd waar wij vorige week vrolijk van werden? Check het hier.

1. cups!

De dames van T.I.T.S. sloegen de tieten (jawel) ineen met Rena van Hear Hear. Zij maakte deze té leuke potjes van keramiek, die je als plantenpot of mok kunt gebruiken. De potjes kosten 19 euro en zijn te koop bij T.I.T.S. op De Clerqstraat in Amsterdam-West.

Bron: Mickey Philips

2. Played

Zo heet het servies dat Mickey Philips ontwerpt. En dat geeft ook meteen het idee van dit design aan. Mickey wil mensen aan tafel dichter bij elkaar brengen met borden waar je gerechten op kunt serveren om te delen. We spotten dit servies al in Cocoon House en afgelopen week kwamen we Mickey weer tegen op de Dutch Design Week! Het gave aan PLAYED is dat het ook als kunstwerk aan de muur kan dienen als je het niet gebruikt en dat is nou precies waar wij zo van houden. Het servies als pronkstuk in je interieur.

3. Peter Lindbergh

Wat mij betreft is Peter Lindberg één van de beste modefotografen van onze tijd. Hij was de man die van modellen echt een personality maakte met zijn legendarische foto voor Vogue als startpunt. Vanaf dat moment draaide het in modefotografie niet zozeer om merken en hun couture, maar werd de persoonlijkheid van het model belangrijk. Naomi Campbell, Kate Moss, Lara Stone.. hij fotografeert ze allemaal en doet dat op een heel bijzondere manier. Momenteel kun je zijn werk in Kunsthal Rotterdam bekijken en op NPO kun je zijn docu terugkijken – beide aanraders!

Tip: check ook het nieuwe koffietafelboek met de mooiste foto’s van Peter Lindbergh

4. Cosy kussens

Gebaseerd op haar eigen bloemen- en plantenarchief van ruim 500 planten en bloemen maakt Chantal Keizer de mooiste dessins voor EST-1966. We ontdekten haar prachtige kussens tijdens Dutch Design Week en in de webshop vind je nog veel meer items met die fijne prints.

5. Stippen

We hebben op de redactie een paar favoriete prints. Dat zijn panterprint, strepen en stippen! Dit behang ging dus direct in de Tuesday Treasures, dat snap je. We zien het wel voor ons dat je hiermee bijvoorbeeld de binnenkant van een kast bekleedt of de muren in de gang. Hoe dan ook, het zorgt gegarandeerd voor een cool detail in huis. Shoppen doe je online voor 31 euro per vierkante meter.

Volgende week zetten we weer de Tuesday Treasures van Roomed op een rijtje en ondertussen houden we je via onze shopping mails op de hoogte van leuke interieur items. Inschrijven voor die mailing list doe je hieronder.

Reageer op artikel:
5 favorieten van de Roomed redactie
Sluiten