Renée Leeuw
Renée Leeuw Finds 15 december 2015

5 favorieten van de Roomed redactie

Elke dag komen wij hier op de Roomed redactie zoveel mooie, gave en nieuwe dingen tegen voor in en rondom huis, dat het haast niet bij te houden is. We worden overspoeld met inspiratie en ons verlanglijstje wordt dan ook met de dag langer en langer.

Daarom de tuesday treasures: 5 favorieten van de Roomed redactie, waar wij deze week heel vrolijk van worden! Heb je de vorige tuesday treasures gemist? Die kun je hier nog even bekijken.

1. The List Vol. 1

Onlangs bezochten wij de Wunderkammer, die nu de hele decembermaand als pop-up shop te vinden is in Hotel Droog. We kwamen terug met een tweetal mooie boeken, waarvan eentje absoluut op ons favorietenlijstje staat. The List Vol. 1 is het best te omschrijven als een verzameling van het gekste, mooiste, meest opvallende, meest trending en ‘hipsterachtige’ van het web. Het boek is gemaakt door Emm Verheyden, oprichter van Pulp (de Belgische tegenhanger van het Britse magazine i-D). Wat je dan in het boek vindt? Ja, zo’n beetje alles: van recepten en foto’s tot ‘uitknipsels’ van blogs en gekke vondsten, zoals bijvoorbeeld deze website, waar je een scheet in een mason jar kunt versturen en daarbij ook nog de keuze hebt uit verschillende geuren. Het boek is hier te bestellen voor €29,99

2. Lichtzakje

Wij zijn al volop inspiratie aan het opdoen voor het kerstdiner. Zo lieten we al even zien hoe je de kersttafel dekt in een Scandinavische stijl en daarbij gebruikten we ook dit lichtzakje. Een té leuk cadeau om je gasten mee te verrassen tijdens kerst. Elk zakje is gevuld met een grote geurkaars en bij elk lichtje hoort weer een ander gedichtje. Het idee is dat je met het geven van het lichtzakje momenten creëert, die je met elkaar wilt delen. De gedichtjes beschrijven zo’n moment, bijvoorbeeld moments of gratitude of moments I’m there for you. Het lichtzakje van Moments of Light wordt gemaakt in Nederland en is o.a. verkrijgbaar bij Hutspot voor €29,95

3. Andy Warhol behang

Sinds dit weekend kun je in twee Amsterdamse galleries Reflex en Famous het Andy Warhol Flavor Paper bekijken én bestellen. Dit behang is geïnspireerd op Warhols bekende werk, stills uit films, zeefdrukken en schilderijen. Eerder werd dit behang al tentoongesteld in Parijs en nu dus in onze hoofdstad. De prijzen per rol starten bij €225,- en het behang is ook op maat verkrijgbaar.

4. Hello I’m local

Ook hoog op ons lijstje met favorieten: het concept van Hello I’m Local. Afgelopen week bezochten we Haarlem om onze city guide te updaten en toen kwamen we ook langs dit boutique hostel. Elke kamer in dit hostel is anders ingericht met een verwijzing naar de Haarlemse (en Hollandse) geschiedenis. Zo hebben sommige kamers geen normaal bed, maar een ouderwetse bedstee en zijn er zelfs familiekamers met schommels!

Bron: Brit

5. Pantone kerstballen

Vorige week maakten wij al bekend dat Pantone – het kleureninstituut – dé kleur van 2016 heeft gekozen. Of nouja, eigenlijk gaat het om twee kleuren. Dat nieuws leggen we voor nu nog even naast ons neer, want eerst staat kerst voor de deur en is het tijd om de kerstboom op te tuigen. Het Italiaanse Seletti ontwierp deze bijzondere Pantone kerstballen en wij moeten zeggen dat we het idee best wel geniaal vinden. De ballen kosten wel wat meer dan gemiddeld. Namelijk €14,11 per stuk en je kunt ze hier bestellen.

Volgende week zetten we weer de vijf favorieten van de Roomed redactie op een rijtje en tot die tijd kun je ons volgen op Instagram.

Reageer op artikel:
5 favorieten van de Roomed redactie
Sluiten