5 dingen die je nodig hebt voor een thuisbioscoop

admin 7 jul 2014 Inspiration

Heb je een beetje ruimte over in huis, een grote, ongebruikte kelder of geïsoleerde vliering in de nok? Haal alle zooi er maar weg, want een thuisbioscoop is zo moeilijk nog niet. Er zijn maar vijf essentiële dingen voor de ultieme filmbeleving. Dim de lichten, plak de ramen dicht en geniet.

Roomed-bios5

Bron: Pinterest

Scherm | een inkoppertje, want zonder televisie wordt een film kijken moeilijk. Althans, dat zou je denken. Maar eigenlijk heb je niet eens een televisie nodig, want met een witte muur, een beamer en een laptop heb je een véél groter bioscoopscherm.

Roomed-speaker

Speakers | een surround speakersysteem vind je tegenwoordig al in menig woonkamer en kan dus in een thuisbioscoop niet ontbreken. Waar je iets minder snel aan denkt, zijn subwoofers. Deze speakers, die je veel in auto’s tegenkomt, zijn van goede kwaliteit en hebben een stevig basgeluid, waardoor je film extra nadruk krijgt.

Roomed-bios4

Bron: Knstrct

Stoelen | hartstikke leuk, die rode velours stoelen uit de bioscoop, maar we krijgen er na een zit van twee uur wel houten billen van. Kijk je een film niet veel comfortabeler wanneer je languit ligt met een kussen (of tien) onder je hoofd? In een kleine ruimte volstaat een bank, maar in een grote wordt die optie wat duur. Met houten pallets kun je makkelijk een stevige tribune bouwen. Stapel ze op van hoog naar laag, gooi er fijne, dikke kussens in, et voilà. Heb je toch liever stoelen, kies dan voor een zachte variant met voetenbankje.

Roomed-bios6

Bar | voor dubbele luxe zet je achter de lig- of zitplaatsen een bar met koelkastje neer. Want een film is natuurlijk niet compleet zonder een grote beker frisdrank of biertje in een beugelfles. En met een paar krukken achter die bar krijgen de stijve benen ook een beetje aandacht.

Roomed-bios2

Snacks | je dacht dat we popcorn gingen vergeten? Nee hoor. Je kunt natuurlijk een grote berg popcorn opslaan onder je bar, of het echt goed aanpakken en een popcornmachine bovenop je bar te zetten. Heb je de bar overgeslagen, dan natuurlijk een vintage exemplaar op wielen.

Reageer op artikel:
5 dingen die je nodig hebt voor een thuisbioscoop
Sluiten