admin
admin Wooninspiratie 22 jun 2014

5 dingen die je moet weten bij het kopen van een oud huis

Er is weinig mooier dan opgroeien in de buurt van een prachtig oud huis, er jarenlang vol verlangen langs rijden en uiteindelijk de sleutels in eigen handen krijgen. Maar een ander bouwt juist veel liever een eigen huis, naar eigen smaak, boordevol luxe. Want aan een oud huis zitten voor- en nadelen verbonden, die je zorgvuldig zal moeten afwegen bij het kopen ervan.

Bron: Elle

Karakter
Krakende vloeren, verweerd hout, klassieke glas-in-loodramen. Allemaal dingen die je kunt namaken, maar een oud huis heeft karakter, en karakter kun je niet kopen.

Bron: Pinterest

Aanpassen
Helaas komt er bij een oud huis met die klassieke glas-in-loodramen ook soms nog enkel glas kijken. Ramen zijn het eerste punt waar je naar zult moeten kijken met het oog op vervangen. Datzelfde geldt voor daken, want je wilt niet dat na een stevige regenbui jouw strak gelakte nieuwe vloer meteen weer de deur uit kan.

Bron: Abandoned City

Vergunning
Wellicht is je historische pand een beetje gedateerd en toe aan een kleine verbouwing. Neem hierbij in acht dat het verbouwen van een oud huis moeilijker is dan een nieuw huis. Vergunningen moet je hoe dan ook krijgen, maar bij oude huizen heb je niet altijd alle vrijheid om naar hartenlust te verbouwen.

Bron: HGTV

Duur
Daar komt ook nog bij dat bij een oud huis het onderhoud veel meer aandacht nodig heeft en vooral meer geld kost. Alles wat onzichtbaar is achter die mooie historische muren, zal zelf ook gedateerd zijn.

Bron: Lush Home

Mix
Een groot voordeel is dat het moderne interieur uit je vorige woning prima mee kan naar het oude huis. Een mix van klassiek met modern kan prima en is vaak zelfs nog veel interessanter dan wanneer je het bij één stijl houdt. Zo staat een modern kleed bijvoorbeeld prachtig in een traditionele ruimte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 dingen die je moet weten bij het kopen van een oud huis
Sluiten