Frederique Rekers
Frederique Rekers Trending 16 jun 2021

Helemaal on trend: 5 designers delen hun favoriete patronen voor in huis

Er zijn erg veel prachtige patronen om in je huis te gebruiken. Zo veel, dat het soms lastig kan zijn welke je kiest. Het kan geen kwaad om eens te horen wat designers van patronen in huis vinden, en daarom delen we de mening van vijf verschillende designers die hun mening niet onder stoelen of banken schuiven.

My Domaine heeft vijf topontwerpers gesproken om inzicht te krijgen in patronen die charismatisch, verfijnd en veelzijdig zijn. Wij zijn erg benieuwd en het goede nieuws is dat je er waarschijnlijk al een paar in je huis hebt verwerkt.

Bay Area Toile

Volgens Clare Jung, directeur van Banner Day Interiors, is het Bay Are Toile patroon perfect dat je hierboven links op de foto ziet. “Het naast elkaar plaatsen van oud en nieuw is een van mijn favoriete manieren om een ruimte specialer te maken. Het maakt de ruimte interessant, maar het kan ook gemakkelijke naar de achtergrond verdwijnen en andere designelementen laten opvallen door de grotendeels witte achtergrond.”

6 soorten behang voor een kleine ruimte (het kan en wordt níét te druk, we promise)


Luipaard print

Oké je hoeft niet je hele muur vol te hangen met deze print maar een paar kleine kussens is ook al goed. Peti Lau, oprichter van Peti Lau, is dol op luipaard patronen omdat ze de oude wereld en ouderwetse decoratieve vibes terugbrengen.

Flower power

Sara Queen, designer bij Lisa Queen Design: “We hebben de neiging om weg te blijven van alles wat geometrisch is. Bloemenprint is veelzijdig en gaat goed samen met andere print zoals strepen, ruiten en meer. Het kan een geweldige manier zijn om met meerdere kleuren te werken.”

Een ode aan strepen

Julia Newman, oprichter van Julia Adele Design, vindt strepen geweldig: “Ongeacht de stijl van de kamer, je kunt altijd wel een streep vinden die ervoor werkt. Je kunt ze perfect mixen met andere patronen en zijn er veelzijdig.”

Ruiten patroon

Een erg traditionele print die we al een tijdje niet hebben gezien. Julia Newman (interieurdesigner) zegt dat ze altijd al aangetrokken is geweest tot deze print. “Alleen omdat het een traditionele print is, wil nog niet zeggen dat het ook in een traditionele omgeving moet worden gebruikt. De helft van het plezier is iets onverwachts creëren.”

Favoriete patroon in huis
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Helemaal on trend: 5 designers delen hun favoriete patronen voor in huis
Sluiten