Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 1 dec 2016

6 alternatieven voor een wereldkaart aan de muur

Steeds vaker zie je hem terugkomen in de woonkamer, gang of slaapkamer: de wereldkaart aan de muur. Dit kan zeker heel leuk zijn, maar als het meerendeel van je vrienden precies hetzelfde exemplaar aan de muur heeft hangen dan is het misschien tijd voor iets nieuws…

Wij vinden in ieder geval dat de wereldkaart wel de deur uit kan. Maar wat te doen met die lege muur? Wij hebben zes stijlvolle vervangers voor jou op een rijtje gezet! Watch and learn.

>> Lees ook: 7 bijzondere alternatieven voor kunst aan de muur

1. Stof met (of zonder) print

We zagen het al in huis bij Liza Chloë en we benoemen het bij dezen graag nog een keer: een stylish stuk stof – dit kan een sjaal, maar ook een kleed of stranddoek zijn – is een prima manier om je muur te decoreren. Origineel en persoonlijk!

Je favoriete sjaal aan de muur

2. Macrame

Op de redactie zijn we helemaal fan van dit soort wall art. Het past goed in een bohemian interieur, maar ook als je een ruimte wat meer speelsheid wilt geven is dit een goede optie. Benieuwd waar je de mooiste macramé creaties shopt? Check dan dit artikel!

3. Quote

Een quote aan de muur is een goede manier om je interieur wat persoonlijker te maken. Maar let op: ga voor origineel en níét voor de clichés. In dit artikel lees je alles over wat je wel en juist niet moet doen als het op quotes aankomt! Ga bijvoorbeeld eerder voor kort en snappy in plaats van heel diepzinnig.

4. Spiegel

Een spiegel heeft meerdere voordelen in je interieur. Zo laat het een ruimte groter lijken en straalt een spiegel ook vaak luxe en elegantie uit. Sinds dit jaar zijn spiegels weer een echte must have in je interieur, dus ze zijn gelukkig in overvloed te vinden in de winkels én online.

>> Lees ook: spiegels in de woonkamer voor een ruimtelijk effect

Bron: Flickr

5. Planten

Deze variant van muurdecoratie spotten we al in het huis van Brigitte in de slaapkamer, maar overal in het huis kun je planten aan de muur hangen! Het leuke is dat er zo onwijs veel verschillende mogelijkheden en opties zijn. Takken (los of in een lijst), hangplanten of planten in een mandje aan de muur; alles kan!

Bron: Trine Holbeakdesigns

6. Gallery wall

En natuurlijk is en blijft een goede manier van wall art de welbekende gallery wall. Hoewel je dit ook vaak in verschillende huizen ziet, is deze optie toch wat origineler dan een wereldkaart. Dit komt doordat je zelf de inhoud van je gallery wall kunt bepalen. Wees hier dan wel creatief in! Een gallery wall hoeft niet alleen te bestaan uit posters en schilderijen, ook random items zoals hoeden, doeken, veren en takken kun de lay out echt verrijken. Wil je de wereldkaart graag wel terug laten komen in je interieur? Print dan een mooie illustratie in zwart-wit uit en lijst ‘m in!

Bekijk ook: 4 alternatieven voor het populaire Perzische tapijt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 alternatieven voor een wereldkaart aan de muur
Sluiten