Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 8 aug 2015

4x zo haal je de beach look in huis (ook als je in de stad woont)

Hoewel een huisje in de drukke stad echt veel voordelen heeft, kunnen wij ook onwijs genieten van het strand. Zeker in de zomer, als het in Amsterdam snik heet is, kunnen wij eindeloos dagdromen van een huisje aan het strand, de frisse zeelucht en het warme zand.. Helaas blijft het voorlopig nog bij dromen, maar dat betekent niet dat we het strand niet een klein beetje naar de stad kunnen brengen, right?

We hebben het dan niet over de stadsstranden, maar over jouw huis! Ter inspiratie zetten wij een aantal ideeën op een rij: zo haal jij die beach look in huis!

1. Surfboards

In de stad hebben we skateboards; op het strand surferboys met, juist, surfplanken. Een niet te missen item in jouw ‘strandhuisje’ dus. Ga op zoek naar oude surfboards (online of bij surfscholen) en zet deze nonchalant tegen de muur, in een hoek of hang de plank aan het plafond! Kijk hier voor meer decoratie-tips met surfboards.

2. Strandjutten

Kun je je nog herinneren dat je vroeger altijd op zoek ging naar mooie schelpjes en zeesterren op het strand? Al het moois wat je verzamelde ging je dan trots aan je ouders laten zien en je moest het absoluut bewaren. Goede nieuws: je mag weer gaan strandjutten! Want hoe krijg je ooit een beach look in huis zonder aangespoelde vondsten? Never. Dus verzamel die netten, schelpjes en andere vondsten. Je kan ze sowieso gebruiken voor een leuke DIY!

3. Nautische art

Als je geen uitzicht hebt op het strand kun je dat altijd nog faken. Ga daarom voor kunst waar het strand en de zee op staan afgebeeld. Kies voor maatje XL en lijst je kunst in. Zo creëer je een soort raam met zeezicht!

4. De marine look

Een beach cottage heeft vaak een nautische sfeer met veel items en patronen uit de marine. Denk aan reddingsboeien en nautische strepen (wit en blauw) voor op de muren of accessoires. Het is maar net hoe ver jij die marine look wilt doorvoeren in huis.

>> Wist je dat boten vol ruimtebesparende tricks zitten?

Wil je de beach look nog even goed afkijken? Check dan nog even de volgende strandhuizen en moodboards om bij weg te dromen:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x zo haal je de beach look in huis (ook als je in de stad woont)
Sluiten