4x zo creëer je jouw perfecte leeshoek

Boekenwurmen opgelet! In je vrije tijd doe jij waarschijnlijk niets liever dan wegkruipen in een hoekje om urenlang te verdwalen in een goed boek. Meer dan je boek heb jij op dat moment niet nodig om gelukkig te zijn, maar dat leeshoekje mag je best helemaal speciaal inrichten voor je favoriete bezigheid.

Daarom doen wij een boekje open met de beste inspiratie en ideeën voor de ultieme leeshoek!

Bron: Desire to Inspire

1. Rustige plek

Kies een rustige plek, zodat je je helemaal op het lezen kunt richten. Handige plekjes zijn bijvoorbeeld op zolder, onder de trap, in de achtertuin of op een balkonnetje. Als je op die plekken geen ruimte hebt voor een leeshoekje, kun je natuurlijk altijd nog een tent neerzetten!

2. Comfy

Een belangrijke eis aan een lekker hoekje is comfort en dat kun je op verschillende manieren bereiken. Leg bijvoorbeeld een matras neer, hang een hangmat op of ga voor een leuke, comfortabele opa-stoel. Maak het hoekje iets knusser met een warm plaid en een paar zachte kussens.

3. Niet in bed

Natuurlijk is het lekker om de hele dag in bed te blijven, maar aan het einde van de dag voel je je er meestal niet beter door. Hoewel een bed volledig voldoet aan de bovenstaande comfort eisen kun je overdag echt beter een apart hoekje maken om te lezen. Voor het slapen gaan, kun je natuurlijk wel even een paar pagina’s in bed lezen.

Bron: Iemo

4. Licht en lucht

Je wilt je natuurlijk een beetje afsluiten van de echte wereld tijdens het lezen van een boek, maar dat betekent niet dat je jezelf ook op moet sluiten in een klein kamertje. Zorg dat je genoeg (natuurlijk) licht en frisse lucht hebt voor de beste leeservaring. Een balkon is daarom ook de ideale plek voor een boekenhoekje als het lekker weer is.

Reageer op artikel:
4x zo creëer je jouw perfecte leeshoek
Sluiten