Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 14 aug 2016

4x zo creëer je de typische Wildernis-stijl

Wildernis is een kamerplanten- en stadstuinwinkel in Amsterdam met een missie: de stad groener maken, zowel binnen als buiten het huis. Maar ja, er zijn zoveel planten met moeilijke namen en verschillende verzorgingsinstructies. Waar begin je dan? Geen zorgen, groene vingers kun je kweken! Mila van de Wall, co-founder van Wildernis, geeft je hier op Roomed tekst en uitleg.

Begin dit jaar liet Roomed’s Esmé je kennis maken met ons. We waren toen nog niet zo lang open. Inmiddels zijn we een jaar verder en is onze winkel een stuk voller (en drukker) geworden. Iedere dag krijgen we van klanten en bezoekers complimenten over de inrichting van Wildernis. Extra leuk, omdat we het echt letterlijk zelf hebben opgebouwd met een ieniminie-budget. Wat is nou de basis van die typische Wildernis-stijl? Laat ik proberen dat eens toe te lichten.

1. Overal planten

Onze hoofd-basis is natuurlijk de kleur groen. Bij ons zie je overal planten: aan de muur, aan het plafond, op de grond. Overal waar je kijkt is het groen. Bij de verbouwing bleek dat het plafond niet sterk genoeg was om planten te dragen. Daarom bedachten we een systeem van staalkabels tussen de muren, hier kunnen we alles aan hangen wat we willen. Veel mensen hebben dit systeem inmiddels thuis nagemaakt om ook lekker veel planten op te kunnen hangen.

2. De groene draak

De betonvloer in Wildernis is mosgroen, natuurlijk. Net als onze toonbank, een oude bakkerstafel gevonden via Marktplaats in Groningen. Toen we het enorme gevaarte met veel bloed, zweet en tranen eindelijk binnen hadden gekregen, doopten we hem om tot de Groene Draak. Want jeetje wat is ‘ie groot, zwaar en mooi.

3. Lang leve hout

We zijn dol op hout. Maar budget-wise konden we ons niet zoveel veroorloven. Dus maakten we de tafels, de planken en het podium van underlayment-hout, wat we behandelden met white wash en matte lak. Ja, dat was wel even een klusje..

4. Vintage loves green

Vintage is een belangrijk onderdeel in Wildernis. Zowel voor meubels als de plantenpotten. Zelfs onze koffiekopjes zijn vintage en alles is te koop. Regelmatig trekken we met onze bus het land door om de mooiste items te scoren. De komende weken ga ik meer vertellen over planten en styling.

Wil je meer zien van Wildernis, bekijk dan eens ons Instagram account of check onze vorige blogs op Roomed over de Calathea of met tips voor groen op het balkon, terras of op de stoep.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x zo creëer je de typische Wildernis-stijl
Sluiten