Hannah Westra
Hannah Westra Opbergen 17 jan 2017

4x wat te doen als je kledingkast te klein is

De kledingkast is tot de nok gevuld met kleding en alle lades puilen uit. Veel fashionlovers kampen met dit probleem. Of je nu elke week iets nieuws koopt of niet, er is en blijft te weinig plek om alles op te bergen. Heb je zelfs de KonMari methode geprobeerd, maar lijkt het alsof niets echt werkt? Misschien hebben we toch nog een aantal (allerlaatste) oplossingen voor je!

Opruimen is natuurlijk altijd goed. Zeker als je zoveel kleding hebt dat het eigenlijk niet meer in de kast past. Wij geven je vier ideeƫn voor als de kledingkast te klein is.

1. Gebruik een kledingrek als onderdeel van het interieur

Bang dat het te rommeling wordt als je kleding zichtbaar aan een rek hangt? Zolang je het goed doet, kan een kledingrek er juist heel stijlvol uitzien! Het is ook erg tof om er zelf een te maken van een stoere buis. Wij laten je in dit artikel zien hoe. Hang je mooiste items in het zicht en zorg dat de kleding die naast elkaar hangt bij elkaar past qua kleur en stijl. Belangrijk voor een rustige look: gebruik dezelfde kledinghangers!

>> DIY: handige hangers

2. Investeer in een mooie garderobe

Houd je er niet zo van om kleding in het zicht te hangen? Bedenk dan of het handig en nodig is om in een (tweede) dichte kast te investeren. Dat hoeft absoluut niet duur te zijn. Koop bijvoorbeeld een (tweedehands) IKEA kast en geef deze een chique look met een van deze IKEA hacks.

3. Multifunctionele opbergruimte in andere kamers

Heb je in een andere kamer ruimte over? Dat kan de ideale plek zijn om kleding die je minder draagt tijdelijk op te bergen. Waarom zou je zomerkleding Ć¼berhaupt in de al overvolle kledingkast laten liggen terwijl het winter is?!

>> 7 handige ideeƫn voor een overzichtelijke en opgeruimde garderobe

4. Gebruik de kapstok in de hal

Dit geldt niet voor al je kleding natuurlijk, maar bepaalde items, zoals hoeden, tassen en jassen kunnen prima aan de kapstok in de hal hangen. Zorg voor een handige stang, haakjes en mooie manden. Nog een voordeel: zo kom je er snel genoeg achter welke items je echt nog gebruikt.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken Ć©cht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x wat te doen als je kledingkast te klein is
Sluiten